"Te nav Pēterburga": nacionālpatriots sašutis par krievu valodu lombarda skatlogā Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица Краму в Старой Риге
Улица Краму в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu valodas tīrības aizstāvji atklājuši jaunu uzbrukumu objektu – vecāko lombardu Latvijas galvaspilsētā – pašā Rīgas centrā.

RĪGA, 18. oktobris – Sputnik. Vecāko Rīgas lombardu kaunina par skatlogu ar uzrakstu krievu valodu. Twitter lietotājs nofotografēja skatlogu ar lombarda nosaukumu un pakalpojumu aprakstu.

"Šī nav kuļturnaja stoļica Piter (kultūras galvaspilsēta Pēterburga – red.). Tā ir Рига (Rīga – red.)," uzrakstīja sašutušais komentētājs ar lietotājvārdu 4diena, papildinot savu publikāciju ar to pašu "musinošo" fotogrāfiju.

​Atzīmēsim, ka Rīgas pilsētas lombardam, kurš atrodas vienā no populārākajām Vecrīgas tūristu ielām – Kalēju ielā – ir trīs milzīgi skatlogi. Vienā ir teksts latviešu valodā, otrajā – krieviski, bet trešajā – angļu valodā.

Tādu ārieni skatlogi saglabā jau ilgus gadus, taču Twitter lietotājs, spriežot pēc visa, speciāli nofotografējis tikai daļu, kurā ir redzams teksts krievu valodā, un nolēmis uzrakstīt sašutuma pilnu publikāciju.

Ar to bija gana. Lombarda nosodīšanai uzreiz pievienojās cīnītāji par "vienvalodas" valsti. Tiesa, spriežot pēc visa, viņi paši nav rīdzinieki. Toties vārdu apmaiņā centās iesaistīt pat galvaspilsētas Būvvaldi, pieprasot atbildēt par "nekārtību".

​Būvvalde neapjuka un ātri salika visus punktus uz "i", nomierinot vērīgos līdzpilsoņus ar to, ka skatlogu noformējums ir saskaņots un nepārkāpj Valsts valodas likumu.

"Uz blakus skatlogiem ar ne mazākiem burtiem izvietota informācija arī latviešu un angļu valodās," uzrakstīja Būvvalde, pievienojot publikācijai lombarda fotogrāfiju.

​Pēc tam viens no komentētājiem pat apsūdzēja publikācijas autoru par viltus ziņu veidošanu, taču autors palika pie sava.

"@_vvc (Valsts valodas centrs – red.) ir tādi pat korumpanti kā būvvalde un @RigasDome (Rīgas dome – red.). Kafejnīcas nosaukums nedrīkst, bet te drīkst. Un hokeja komanda LČ (Latvijas čempionāts – red.) arī drīkst būt," neapmierināts norāda lietotājs 4diena.

Ziņu lente
0