Stacijas slēgs, autobusu reisus samazinās: Latvijā sāks kursēt transports pēc izsaukuma

© Sputnik / Sergey MelkonovОстановка общественного транспорта в Вентспилсе
Остановка общественного транспорта в Вентспилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No oktobra beigām divos novados autobusi sāks kursēt pēc izsaukuma: transportu būs iespējams pasūtīt ne vēlāk kā 24 stundas pirms plānotā brauciena.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. No 2019. gada 21. oktobra sabiedriskais transports divos novados kursēs pēc pieprasījuma, vēsta bb.lv, atsaucoties uz Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību nodaļas informāciju.

Водитель автобуса междугороднего сообщения - Sputnik Latvija
Mazapdzīvotos Latvijas rajonos tiks ieviests bezmaksas sabiedriskais transports

Minētā režīma testēšanas laikā brauciens autobusā tiks piedāvāts bez maksas, informēja VPR.

Skolas brīvdienās, kas sāksies no 21. oktobra, parastie autobusi nekursē, un satiksme starp pilsētām zūd, tāpēc bija pieņemts lēmums palaist maršrutā autobusus pēc pieprasījuma. Zvani tiks pieņemti jau no 18. oktobra. Autobusu iespējams pasūtīt 24 stundas pirms plānotā brauciena. Autobusi būs pieejami katru dienu no pl.4 līdz 23. Ja zvani netiks saņemti, autobuss reisā nedosies.

Pakalpojumu iespējams pasūtīt ar īsziņu vai piezvanīt pa tālruni 27891000, turklāt mobilitātes centra koordinators būs pieejams pa e-pastu tpp@vidzeme.lv darba dienās no pl. 8.30 līdz 14.00.

Jāpiebilst, ka Mazsalacas novadā pakalpojums tiks sniegts visā novada teritorijā, bet Alūksnes novadā – piecās teritorijās, kur transports kursēs pēc pieprasījuma noteiktā nedēļas dienā, ja tiks saņemts zvans.

Iepriekš vēstīts, ka šī gada decembrī "Latvijas dzelzceļš" (LDz) slēgs astoņas stacijas. Vilcieni vairs neapstāsies stacijā "Dendrārijs" (Skrīveru novads) un "Ozolsala" (Krustpils novads), Valkas virzienā – stacijās "Baltezers" (Ādažu novads), "Silciems" (Inčukalna novads), "Bāle" (Beverīnas novads), "Brenguļi (Beverīnas novads), "Seda" (Strenču novads) un "Saule" (Beverīnas novads), informēja EADaily. Stacijas tiek slēgtas, ņemot vērā nelielo pasažieru skaitu šajās pieturvietās.

Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone pastāstīja, ka ikviena atceltā pieturvieta ietaupīs kopējo maršruta laiku par 1-5 minūtēm elektriskajiem vilcieniem un par 3 minūtēm – dīzeļvilcieniem.

Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija
Pēc desmit gadiem Rīgas ielās vairs nebūs trolejbusu

Minētie pasākumi ļaus ieekonomēt arī degvielu, elektrību, infrastruktūras ekspluatāciju un darba spēku. Izdevumi elektrovilcienam sastāda 2,56 eiro par pieturu, dīzeļvilcienam – degvielas un darba spēka izdevumi patlaban sastāda 4,18 eiro par pieturu.

Aplēses liecina, ka patlaban pasažieru plūsma minētajās pieturās sasniedz tikai 0,2-2,6 pasažierus dienā – tas ir ļoti maz. Iemesls – cilvēku skaita sarukums reģions.

Rīgas pašvaldības deputāts Igors Kuzmuks savā lapā Facebook, komentējot informāciju, piezīmēja: "Pieturas vairs nav vajadzīgas. Cilvēku nav, valsts mirst. "Baltijas lauva"... "Panākumu" stāsts Kopš PSRS laikiem cilvēku skaits Latvijā samazinājies apmēram par 800 tūkstošiem cilvēku."

Ziņu lente
0