Aizvainojošas uzlīmes uz mašīnām demonstrē viedokli par Grētu Tūnbergu Latvijā

CC0 / pixabay / Автомобиль на трассе
Автомобиль на трассе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Grētas Tūnbergas uzstāšanās ANO, sabiedrība sadalījās divos flangos: pirmais uzskata viņu par pasaules glābēju, bet otrs – par izdevīgu projektu; ko par gados jauno aktīvisti domā Latvijā.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Sešpadsmit gadus vecās aktīvistes no Zviedrijas Grētas Tūnbergas uzstāšanās ANO neatstāja vienaldzīgu nevienu. Daļa cilvēku projicē uz jauno aizstāvi savas cerības un savu naidu.

Apgaismība bērna runā sajūsmina Grētas Tūnbergas fanus, taču tā arī sadusmo viņas kritizētājus: kā 16 gadus veca pusaudze var spriest par lietām, kurās pat pieaugušais ar attiecīgu izglītību tiek galā ar grūtībām.

Grētas kritizētāju pietiek arī Latvijā. Tā, pilsētā var pamanīt automobiļus ar uzlīmēm pie izpūtējcaurules: "F*ck you Greta". Tādējādi iedzīvotāji parāda savu attieksmi pret meitenes paziņojumu par briesmīgajām sekām, kuras sagaida mūs visus, ja mēs neizbeigsim neapdomāti piesārņot planētu, vai arī vienkārši vēlas pasmieties par viņas popularitāti, kura tik strauji uzgāzās virsū jaunietei.

Sociālajos tīklos var sastapt šādu mašīnu fotogrāfijas. Piemēram, Ķengaraga rajona grupā publiskoja šādu foto, taču ne visi komentētāji atbalstīja un novērtēja humoru.

"Es nesaprotu pieaugušos, kuri uzskata sevi par psihiski veseliem. Priekš kam viņi (jūs) cenšas aizskart un/vai pazemot bērnu, pie tam meitenīti? Jums pašiem ar galvu viss ir kārtībā?" sūdzas viens no lietotājiem.

Грета Тунберг - Sputnik Latvija
Grēta Tūnberga ievietoja Twitter profilā Putina citātu

"Šī Grēta ir SA virzības gājiens un apmaksāts projekts," pauž savu viedokli cits komentētājs.

"Meitenīte labi sevi ievirzījusi," norādīja vēl kāds lietotājs.

Visa pasaule prāto, vai tiešām skolniecei tik ļoti rūp planētas ekoloģijas aizsardzības jautājums vai arī viņa vienkārši izdomājusi viltīgu gājienu kā bastot skolu? Bet varbūt aiz jaunās ekoloģijas aktīvistes muguras stāv stiprāki spēki?

Un kā domājat jūs? Varbūt, Grēta patiešām vienkārši glābj planētu?

Paskatieties Sputnik Latvija video par Grētu Tūnbergu un seciniet paši.

Ziņu lente
0