Neveiksmīga sagadīšanās? Izvirzītas masveida saindēšanās Rīgā versijas

© Photo Алексей ТихомировБарная стойка
Барная стойка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc nesenā notikuma ar masveida saindēšanos Siguldā, līdzīgs gadījums notika arī Rīgā; kas patiesībā kļuvis par tā iemeslu un vai vainīgie tiks sodīti.

RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. Akcijas laikā "Trakās dienas" tirdzniecības centrā "Stockmann" Rīgā apmēram 50 universālveikala darbinieku saindējās ar pārtikas produktiem, šobrīd tiek izskatītas vairākas notikušā versijas, vēsta Tvnet.lv.

Saskaņā ar pirmo versiju, inficēšanās notika sadzīves kontakta ceļā. Pēc SPKC epidemioloģes Ritas Korotinskas sacītā, ja pacients nenomazgā rokas pēc tualetes, un pēc tam visu aiztiek ar netīrām rokām, tad tālāk infekcija izplatīsies cilvēku vidū.

Saskaņā ar otro versiju, inficēšanās notikusi personāla sabiedriskās ēdināšanas blokā. Jo ēdināšanu darbiniekiem nodrošinājis tas pats uzņēmums, kas, visticamāk, ir saistīts ar bērnu saindēšanos Siguldā, – "Baltic Restaurants Latvia". Pats uzņēmums skaidro notikušo ļoti vienkārši – ļoti neveiksmīga sagadīšanās. Pēc "Baltic Restaurants Latvia" pārstāvju sacītā, pēc Siguldas starpgadījuma tiek ievēroti visi stingrie standarti, un situācija nevarēja atkārtoties. Uzņēmums noliedz vainu.

В школьной столовой - Sputnik Latvija
"Laba mācība": speciālisti izskaitļojuši zarnu infekcijas iemeslu Siguldas bērnudārzos

Tiek ziņots, ka "Baltic Restaurants Latvia" ir bijis tikai viens no daudziem ēdināšanas punktiem "Stockmann" darbiniekiem. Un ne visi saindējušies ēda tieši šīs iestādes ēdienu. Daži no pacientiem ēda līdzi paņemto pārtiku, vai pusdienoja citās vietās.

Saskaņā ar aktuālāko informāciju, četru pārdošanas nodaļu darbinieki pēc ēdienreizes sajuta spēku zudumu, saslimušo vidū ir tikai viens ēdināšanas bloka darbinieks. Nekādas citas konkrētas informācijas pagaidām nav.

Ierodoties incidenta vietā, Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbinieki nekādus redzamus pārkāpumus "Stockmann" apkalpojošā uzņēmuma "Baltic Restaurants Latvia" rīcībā neatklāja. Taču ekspertīzei tika paņemti daži materiāli, tostarp produkcijas paraugi.

Tāpat PVD nosūtīja ekspertu pie putnu gaļas piegādātāja, lai inspektori varētu paņemt paraugus izmeklējumiem. Ekspertīžu rezultāti būs pieejami nākamnedēļ.

Ziņu lente
0