Mitrofanovs par skolu boikotu: vispirms – vienu dienu, pēc tam – beztermiņa streiks

© Sputnik / Sergey MelkonovСопредскдатель Русского союза Латвии Мирослав Митрофанов на шествии "Нет реформе" в Риге
Сопредскдатель Русского союза Латвии Мирослав Митрофанов на шествии Нет реформе в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu izglītības aizstāvji ir apņēmušies cīnīties par skolu reformas atcelšanu un darbojas vairākos virzienos: tiesas, masu protesta un pilsoniskās nepakļaušanās akcijas, pavēstīja Miroslavs Mitrofanovs.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. Nesen Rīgā notika mītiņš "Nē reformai" pret izglītības sistēmas pāreju uz latviešu valodu. Par to, kādus tālākos soļus plāno krievu izglītības aizstāvji, Sputnik Latvija pastāstīja Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Шествие Нет реформе в Риге - Sputnik Latvija
"Latvija – mana valsts, krievu valoda – mana valoda": Rīgā norisinās gājiens "Nē reformai"

"Vajag iet vairākos virzienos. Viens no tiem ir tiesas. Pateicoties Cilvēktiesību komitejas juristiem, it īpaši Vladimiram Buzajevam, sagatavoti desmitiem iesniegumu dažādām instancēm – Latvijas Satversmes tiesai, ECT, ANO rasu diskriminācijas novēršanas komitejai. Pakāpeniski pieaug vecāku skaits, kuri gatavi piedalīties prasību iesniegšanai. (..) Jāsaprot, ka tas vispirms ir spiediena elements pret valdību. Pie tam tiesas attiecas uz visiem izglītības līmeņiem," atklāja Mitrofanovs.

Viņš norādīja, ka aktīvisti turpinās arī masu protesta akcijas. Konkrētos datumus noteikts Krievu skolu aizsardzības štābs.

Savukārt jautājumā par skolēnu boikotu mācībām viņiem svešā valodā ir vajadzīga ļoti precīza vecāku koordinācija, atzīmēja Mitrofanovs.

"Vispirms ir jāsagatavo īss brīdinājuma boikots – uz vienu dienu. Pēc tam jau jāpāriet pie beztermiņa boikota, taču tas prasa izcilu organizētību, un, kamēr nebūs izveidoti sakari starp dažādu skolu audzēkņu vecākiem, mums nav tiesību izsludināt boikotu," paskaidroja politiķis un piezīmēja, ka patlaban rit vecāku koordinācija.

Mitrofanovs bilda, ka ir arī citas idejas cīņai par krievu izglītības saglabāšanu, taču pagaidām viņš nav gatavs par tām pastāstīt – tās prasa diskusiju un "noslīpēšanu" štābā.

"Tātad mēs varam parādīt valstij, ka mācības, ko tā mums piedāvā, ir nepieņemamas. Mācības svešā valodā absolūtas nesagatavotības apstākļos, kas kaitē bērnu veselībai un attīstībai. Būtu noziegums sūtīt tādos apstākļos sūtīt bērnus skolās," secināja Mitrofanovs.

Ziņu lente
0