Redhead Beauty: pazīstams fotogrāfs "medīja" rudmatainas meitenes Latvijā

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasУчастница конкурса красоты "Мисс бикини" во время показа в Таллине.
Участница конкурса красоты Мисс бикини во время показа в Таллине. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc slavenajam amerikāņu fotogrāfam Braianam Daulingam bija nepieciešamas Latvijas meitenes ar dabīgiem rudiem matiem? Vai viņš spējis sameklēt īstās rudmates?

RĪGA, 4. oktobris – Sputnik. Fotogrāfs no Losandželosas Braians Daulings bija ieradies Latvijā septembrī. Rīgā viņš viesojās no 11. līdz 14. septembrim un palika gandarīts gan ar savu darbu, gan ar pašu pilsētu, raksta portāls Tvnet.lv, kura žurnālistiem izdevās paņemt ekskluzīvu interviju fotogrāfam.

Daulinga uzdevums bija sameklēt meitenes ar dabīgiem rudiem matiem, lai iekļautu tās fotogrāfijas projektā "Rudais skaistums" (Redhead Beauty), kur viņš apkopo rudmataino fotogrāfijas no visas pasaules.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Brian Dowling 📍 Warsaw/минск (@briandowling)

Pirms ierašanās Latvijā, Daulings publicēja rudmatainajām Latvijas sievietēm uzaicinājumu kļūt par viņa modelēm. Atbildes kārtā viņam uzrakstīja ap 200 cilvēkiem. Turklāt, kā atzinās pats fotogrāfs, pēc viņa aizdomām, tikai puse no atbildējušajiem bija rudmataini pēc dabas. Fotogrāfam pat bija snieguši ziņas par vietām, kur var sastapt rudmatainas sievietes. Tāpat sūtīja rudmatainu zīdaiņu fotogrāfijas.

Beigās fotogrāfs atlasīja 40-50 vēstules, un pēc tam izvēlējās no tām 10 sieviešu fotogrāfijas, kuras likās piemērotas viņa otrajai grāmatai. Un pēc tam vēl divas sievietes no desmit atteicās pašas. Viena sieviete atcēla tikšanos lietus dēļ, bet otrai saslima bērni, un viņa nevarēja atnākt.

Toties meiteņu vidū, kuras tomēr atnāca uz tikšanos, izrādījās arī YouTube zvaigzne, blogere un aktrise – rudmatainā Evelīna Pārkere.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Brian Dowling 📍 Warsaw/минск (@briandowling)

Daulings pastāstīja, ka viņa jaunā grāmata jau ir par 70% gatava – viņam atlicis apmeklēt tikai 10 no 50 ieplānotajām valstīm, kur viņš turpinās rudo daiļavu "fotomedības". Grāmatas izdošana ieplānota 2020. gada septembrī.

Tuvākā pusgada laikā fotogrāfam ir jāaizbrauc uz Izraēlu, Jordāniju, Gruziju, Armēniju, Brazīliju un Meksiku. Savukārt nākamās vasaras sākumā viņš dosies uz Islandi un Lielbritāniju, un pēc tam atgriezīsies ASV.

Fotogrāfs atzinās, ka ir gandarīts ar šobrīd padarīto darbu. Patikusi viņam arī pati Rīga. Kaut arī atzīmēja, ka pilsētā bija vējains, taču pēdējos saulesstarus sastapt tomēr izdevās. Daulings pastāstīja arī to, ka redzēja, kā bērni parkā netālu no Āgenskalna kratīja no koka ābolus un smējās par sievietēm, kuras gāja pa smiltīm augstpapēžu kurpēs. Un vēl viņam parādīja Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Brian Dowling 📍 Warsaw/минск (@briandowling)

Slavenais fotogrāfs dzīvoja netālu no Dailes teātra. Viņš pateica, ka tā ir teicama vieta – ļoti tuvu Vecpilsētai, apkārtnē ir daudz labu kafejnīcu, blakus šokolādes fabrikai "Laima" un Tallinas ielas kvartālam, kur "var ieraudzīt teicamus ielu mākslas paraugus".

Pēc fotogrāfa sacītā, viņa modeles ieteica viņam labus restorānus, taču viņš izvēlējies nevis tos, bet gan "Lido". Daulings atzinās, ka viņš ir parasts puisis un abus Rīgā pavadītos vakarus ēda tieši "Lido". Sevišķi viņš atzīmēja 50% atlaidi pēc 19:30, ko, pēc viņa sacītā, nav iespējams palaist garām.

Ziņu lente
0