Valsts kontrole: mēs nekad neuzzināsim, cik iztērēts Latvijas simtgades svinībām

© Sputnik / Sergey MelkonovСалют в честь столетия Латвии
Салют в честь столетия Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kultūras ministrija divu gadu laikā Latvijas simtgades svinību pasākumiem iztērējusi par 10 miljoniem vairāk, nekā plānots, un nevar precīzi paskaidrot, kāpēc un kādiem mērķiem.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Nav iespējams iegūt pilnu informāciju par līdzekļu izlietojumu, kuri tika piešķirti Latvijas simtgades svinībām. Pie šāda slēdziena 2018. gada valsts budžeta izpildes revīzijas laikā nonākusi Valsts kontrole.

Kultūras ministrijai nosūtītajā paziņojumā norādīts uz atklātajiem trūkumiem valsts jubilejas svinībām piešķirto līdzekļu kontrolē. Kultūras ministrija, kura 2018. gadā īstenoja lielāko daļu, jeb 79%, no kopējā valsts budžeta finansēto simtgades pasākumu skaita, nevar pat izskaidrot, kuri no tiem bija virzīti svētku mērķu sasniegšanai – izveidot ilgtermiņa vērtības, simbolus un jaunus 21. gadsimta Latvijas radošos darbus.

Фестиваль Staro Riga 2018 - Sputnik Latvija
"Simtgade, lūdzu, beidzies": Latvijas jubilejas izmaksas atkal sadusmoja sociālos tīklus

Tāpat Kultūras ministrija vairākkārt pagarinājusi dažādu iestāžu atskaišu iesniegšanas termiņus, apstiprinājusi plānā neparedzētos izdevumus, slikti kontrolējusi iepriekš sniegto finansējumu un pasākumu īstenošanas gaitu.

Rezultātā 2017. un 2018. gadā ieplānoto izdevumu pārsniegšana sasniedza 10 miljonus eiro, noskaidroja Valsts kontrole.

"Tā kā Simtgades svinību atvērtā koncepcija ļauj gandrīz jebkuru pasākumu attiecināt uz Simtgadi, tad, neskatoties uz to, ka Simtgades svinību pasākumi turpināsies vēl trīs gadus, jau šobrīd varam apgalvot, ka ir apstiprinājies jau iepriekšējā gadā revidentu norādītais risks – ne sabiedrībai, ne Ministru kabinetam nebūs iespējams iegūt pilnīgu un patiesu informāciju par Simtgades svinībām izlietoto finansējumu," teikts Valts kontroles revīzijas atzinumā.

Ziņu lente
0