NATO karavīri Latvijā izbazūnējuši visus noslēpumus meitenēm no Tinder

© REUTERS / INTS KALNINSВысадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года
Высадка десанта во время военных учений НАТО Baltops 2019 в Лиласте, 12 июня 2019 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO karavīri Latvijā fotografējas mācībās un sūta bildes nepazīstamām sievietēm Tinder, norāda savas adreses pirkumiem Internetā un pat ir gatavi atstāt savu dienesta posteni randiņa dēļ.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. NATO karavīri, kuri dienē Latvijā, mācībās spēlē mobilajos tālruņos un viegli atklāj slepenu informāciju – pie šāda secinājuma nonākuši NATO Stratēģisko komunikāciju centra eksperti, kuri veica eksperimentu, raksta vācu avīze Der Tagesspiegel, raksta tulkojumu krievu valodā sniedz InoTV.

Pērn NATO eksperti izveidoja viltus mājaslapu, kas esot paredzēta militārpersonu komunikācijai, kā arī piereģistrēja sieviešu profilu iepazīšanās lietotnē Tinder. Speciālisti vēlējās noskaidrot, cik viegli ir dabūt informāciju no karavīriem, kuri dienē starptautiskā bataljonā.

День Лачплесиса - Sputnik Latvija
"Saldais slazds" igauņu gaumē: Tallinā satraucas par NATO karavīru likteni

Secinājumi bija diezgan skarbi: lai iegūtu karavīru kontaktus vai pat viņu dzīvesvietas adresi, lieli pūliņi nebija nepieciešami. Tas pats attiecas arī uz privātiem attēliem, kuri tika uzņemti mācību laikā. Viltus mājaslapā karavīri pļāpāja par armiju, laikapstākļiem un dzīvi. Daži pasūtīja turpat t-kreklus un norādīja piegādei savu mājas adresi. Tinder karavīri sarunājās ar sievietēm un rādīja viņam fotogrāfijas, kurās viņi ir iemūžināti uniformā. Savukārt divi karavīri pat bija pametuši savu dienesta posteni, lai tiktos ar sievietēm, ar kurām bija iepazinušies lietotnē.

Pēc NATO Stratēģisko komunikāciju centra vadītāja Jāņa Sārta sacītā, ir nepieciešams analizēt situāciju un jāizstrādā stratēģijas, lai uzvarētu virtuālajās kaujās, kuras bieži paliek neatpazītas. Ar sarīkoto testu viņi vēlējās parādīt, ko var panākt ar vienu vienīgu viedtālruni. "Mēs gribam visus sapurināt," atzīmēja Sārts.

NATO eksperti Rīgā pārbauda daudzus forumus un portālus un cenšas atklāt mērķtiecīgu iejaukšanos. Taču informācijas karš Rīgā tiek tikai pētīts un iespēju robežās dokumentēts, taču tas ne vienmēr paredz pretdarbību, teikts rakstā.

Ziņu lente
0