Rinkēvičs uztraucies par tautiešiem Lielbritānijā

© Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai trešā daļa Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo reģistrējušies tam paredzētajā vietnē un var neuztraukties par bezvienošanās Brexit.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Bažas par Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo likteni, kuri vēl joprojām nav reģistrējušies valsts Ārlietu ministrijas vietnē, pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs televīzijas raidījumā Dienas personība ar Veltu Puriņu kanālā RīgaTV 24.

"Diemžēl pirms nedēļas mums bija ziņas, ka no aptuveni 117 tūkstošiem tautiešu tikai trešā daļa to ir izdarījusi. Ja notiek Brexit bez vienošanās, ja nav šīs reģistrācijas, tad var būt problēmas, un mēs nevarēsim palīdzēt. (..) Tiem, kas to ir izdarījuši, nevajadzētu būt problēmām," teica Rinkēvičs.

Politiķis piebilda, ka Lielbritānijas un Latvijas valdības sniegušas pietiekami plašu informāciju, tāpēc šajā gadījumā nav problēmu ar komunikāciju.

"Manuprāt, šeit ir mazliet tas latviskās dzīvesziņas elements "gan jau"! (..) Galvenā problēma šeit ir kūtrums, mazliet varbūt neizpratne par to, ka formāli referendums bija pirms trim gadiem, un, ja nekas nav noticis trīs gadus, tad varbūt vēl nākamos 30 arī nekas nenotiks," skaidroja ministrs.

Вид с противоположного берега реки Темза на Вестминстерского дворца в Лондоне - Sputnik Latvija
Latvieši nevēlas reģistrēties Lielbritānijā

Rinkēvičs atzīmēja, ka, iespējams, nekas arī nenotiks, taču tas ir kā ar apdrošināšanu – labāk, ja tā ir, tāpēc ieteica sekot Lielbritānijas valdības aicinājumam un izdarīt to pēc iespējas ātrāk.

Iepriekš Rinkēvičs informēja, ka līdz šī gada 29. martam Lielbritānijas teritorijā iebraukušo Latvijas valstspiederīgo statuss nemainīsies pēc Brexit arī gadījumā, ja vienošanās par izstāšanos no ES netiks panākta.

Informācija par to, kā rīkoties Latvijas valstspiederīgajiem dzīvei Lielbritānijā pēc 2019. gada 31. oktobra, publicēta oficiālajā mājaslapā.

Ziņu lente
0