Par demokrātiju Latvijā pat ir neērti runāt: Barteckis novērtēja spriedumu

© Sputnik / Sergey MelkonovБлогер Денис Бартецкий
Блогер Денис Бартецкий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Blogeris Deniss Barteckis ir neapmierināts ar tiesas spriedumu, taču uzskata, ka savu misiju ir izpildījis: pateicoties viņa aktivitātei, Maksimam Koptelovam, kurš publicēja petīciju par Latvijas pievienošanu KF, reālu cietumsodu aizstāja ar sabiedriskiem darbiem.

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 27. septembra sēdē atzina blogeri Denisu Bartecki, kurš joka pēc publicēja petīciju par Latvijas pievienošanu ASV, par vainīgu aicinājumā likvidēt Latvijas Republikas neatkarību un piesprieda viņam 80 stundas sabiedriskā labuma darbu.

Pats Barteckis palika neapmierināts ar šo spriedumu – blogeris, pirmkārt, cerēja uz saprāta uzvaru un pilnu attaisnošanu, otrkārt, izņemot sabiedriskā labuma darbus, tiesa noteica viņam uzraudzības probācijas gadu. Tas nozīmē, ka Barteckis gada laikā nevarēs nekur aizbraukt uz ilgu laiku.

Blogeris pagaidām nav izlēmis, vai viņš iesniegs apelāciju tiesas lēmumam.

Lielu interesi medijiem šī tiesa, diemžēl, nav izraisījusi. Sēdē, izņemot Bartecka māti, ieradās tikai Sputnik korespondents un pazīstams sabiedriskais aktīvists Degi Karajevs, kurš savā Facebook lapā asi kritizēja Latvijas žurnālistus, kuri neveltīja uzmanību tiesas sēdei Bartecka lietā un neatnāca atbalstīt kolēģi.

Atgādināsim, ka stāsts aizsākās 2016. gada februāra sākumā, kad par petīciju, ko portālā avaaz.org bija izlicis Maksims Koptelovs, kurā joka pēc bija izteikts aicinājums par Latvijas pievienošanos Krievijas Federācijas sastāvam, viņš saņēma reālu cietumsodu – 6 mēneši cietumā. Tiesa, pēc apstrīdēšanas sodu mīkstināja, piespriežot Koptelovam 140 stundas sabiedriskā labuma darbu.

Būdams sašutis par neadekvāto sodu Koptelovam Ludzas iedzīvotājs Deniss Barteckis nolēma pacīnīties par taisnīgumu. Lai parādītu visu šīs situācijas absurdumu, Barteckis tajā pašā 2016. gadā publicēja avaaz.org analoģisku petīciju, tikai Krievijas vietā tur parādījās cita valsts – ASV. Bartecka petīcijā par Latvijas pievienošanu ASV Drošības policija saskatīja publisku aicinājumu likvidēt Latvijas Republikas neatkarību. un pēc diviem gadiem, 2018. gadā, Ģenerālprokuratūra pieņēma lēmumu iestumt krimināllietu.

Vien pēc trīsarpus gadiem Bartecka lieta nonāca līdz tiesai, kura beidzās ar vainu atzinošu spriedumu.

Ziņu lente
0