Jau gadu neziņo par sevi: Latvijā meklē bezvēsts pazudušu miljonāra mantinieci

CC0 / A. L. on Unsplash / Силуэт девушки
Силуэт девушки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policijas bezdarbība un dažādas pazušanas versijas: kas šobrīd ir zināms par miljonāra Valērija Maligina otrās meitas pazušanu.

RĪGA, 26. septembris – Sputnik. Bijusī Valērijas Maligina sieva Signe Baldere-Sildedze paziņoja par to, ka Maligina otrā meita Nika Saveļjeva ir bezvēsts pazudusi, to apstiprinājuši arī vairāki juristi, vēsta BB.lv.

Вывеска компании Olainfarm - Sputnik Latvija
Olainfarm reiderisms: Maligina meita lūdz uzsākt kriminālprocesu

Jaunieti nav redzējuši jau aptuveni gadu. Paziņas pārdzīvo – vai ar Niku nav atgadījies kaut kas slikts. Baldere-Sildedze paziņoja, ka uzrakstījusi policijai jau vairākus iesniegumus. Pēdējo reizi viņa redzējusi Niku 2018. gada oktobrī-novembrī.

Pēc viņas sacītā, meitene atstāja notariāli zvērinātu pilnvaru savam pārstāvim, ko arī nevar nosaukt par tipisku situāciju, pēc kā viņa arī pazuda.

Nika ir viena no lielas bagātības mantiniecēm, radi vēlētos, lai viņa parādās, lai pārliecinātos, ka viņa apzināti parakstījusi pilnvaru un ir lietas kursā par visu, kas šobrīd notiek.

Pēc Balderes-Sildedzes domām, meitene varētu šobrīd atrasties ārzemēs. Taču arī Saveļjevas vīrs neziņo par sevi. Parunāt bijušajai Maligina sievai izdevies vienīgi ar vīra tēvu, kurš arī ir Nikas pilnvarotā persona. Pēc viņa teiktā, Saveļjevu pāris atpūšas no morālās slodzes, viņu atrašanās vietu viņš nenosauca.

Policija nereaģē uz iesniegumiem par pazušanu un neinformē par meklēšanas gaitu.

Juristu viedoklis

Juriste Milāna Beļeviča paziņoja žurnālistiem, ka pēdējo reizi redzējusi viņu 2018. gada oktobrī, sieviete arī ir noraizējusies par savas klientes pazušanu. Beļeviča norādīja, ka 2018. gada augustā Nika aktīvi vadīja savus sociālos tīklus, aizceļoja uz Londonu un pēkšņi negaidīti pazuda.

Элина Малыгина - Sputnik Latvija
"Man nav nekādu jūtu pret Latviju, un man nav kauns": Maligina atraitne par dzimteni

Advokāts Haralds Velmers, "Olainfarm" padomes loceklis, arī nezina, kur šobrīd atrodas Nika Saveļjeva. Personīgi viņš nav redzējis viņu aptuveni gadu.

Pāvels Rebenoks, bijušais "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs un Irinas Maliginas advokāts (vecāka Maligina meita), arī paziņoja, ka sen nav komunicējis ar Niku un nezina, kur viņa patlaban atrodas.

Vērts atzīmēt, ka, spriežot pēc pēdējām publikācijām sociālajos tīklos, meitene aktīvi gatavojās uzsākt savu projektu. Sangels zīmola dibinātājas lomā, kuram bija jābūt veltītam modei un stilam, viņa apmeklēja Londonu.

Nevar sadalīt miljonus

Sputnik Latvija iepriekš rakstīja, kā 2019. gada pavasarī Latvijā lielākais farmaceitiskais uzņēmums "Olainfarm", kurš piederēja Valērijam Maliginam, nonāca nopietna skandāla centrā.

Policija - Sputnik Latvija
Policija izmeklē Valērija Maligina nāves apstākļus

"Olainfarm" dibinātājs Valērijs Maligins nomira 2017. gada decembrī. Viņa testamentā tika minētas trīs meitas, taču ne atraitne, kura apstrīdēja testamentu tiesā, nodēvējot to par viltojumu. 2018. gada maija beigās, pēc sarežģītām un ilgstošām pārrunām tika panākta pušu vienošanās.

Taču pēcāk mantinieku starpā radās jauns konflikts: vienā pusē izrādījās vecākā meita Irina Maligina, bet otrā – otrā meita Nika Saveļjeva un Signe Baldere-Sildedze, kura ir nepilngadīgās Annas Emīlija aizbildne.

2018. gada septembrī Saveļjeva vērsās tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu ierosināt kriminālprocesu sakarā ar reiderismu, jeb nelikumīgu mēģinājumu pārņemt uzņēmumu, kā arī ļaunprātīgu pilnvaras izmantošanu un krāpšanos.

Ziņu lente
0