Viesnīcas kļūs lētākas: latvieši varētu kļūt par ieguvējiem Thomas Cook bankrota rezultātā

CC BY 2.0 / John Hickey-Fry / WaterLovers Communal Area (Cropped photo)Пляж Диани на побережье Индийского океана в Кении
Пляж Диани на побережье Индийского океана в Кении - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ko britu milža Thomas Cook bankrots nozīmē ceļojumu industrijai un kādu labumu no tā varētu gūt tūristi.

RĪGA, 25. septembris – Sputnik. Globālā tūrisma milža Thomas Cook bankrots īstermiņā varētu atnest izdevību Latvijas ceļotājiem, jo tirgū var parādīties lētāki nakšņošanas piedāvājumi kūrortos, uzskata Tez Tour Latvia finanšu direktors Maksims Petkevičs. Par to viņš pastāstīja kanālam LNT.

"Esot ļoti iespējams, ka uz tiem galamērķiem, kur lidoja Thomas Cook un lido arī Tez Tour, varētu apstāties viesnīcu cenu kāpums. Iemesls - vairs ne tik garantēti liels skaits ceļotāju dzīsies pēc viesnīcām. Taču jāpiebilst – līdz mirklim, līdz tirgus atgūstas" atzīmēja Petkevičs.

Viņš uzskata, ka nākamgad cenas neaugs tik strauji, jo rezervāciju skaits jau nebūs tik liels – to iepriekšpārdošana nākamajai vasaras sezonai sākas jau šobrīd, un Thomas Cook tajā jau nepiedalās.

"Līdz ar to grieķi cenas vai nu pazeminās, vai atstās iepriekšējā līmenī, lai saglabātu pārdošanas tempu," turpina Tez Tour pārstāvis.

Savukārt Latvia Tours direktore Ieva Saliņa uzskata, ka tūrisma tirgus ātri pārdalīs pozīcijas, un nekas īpaši nemainīsies.

"Vispārināt un spekulēt ar kādiem pieņēmumiem ir ļoti grūti, tas atšķirsies no galamērķa. Būs gan jau ar pastiprinātāku pieprasījumu. Vispārinājumu ir pāragri spriest," paziņoja Saliņa.

Улица Краму в Старой Риге - Sputnik Latvija
"Kā sardīne bundžā": Tez Tour Latvia paskaidroja, kādēļ Rīgai nav vajadzīgi tūristi

Thomas Cook bankrots var kļūt par labu mācību Latvijas tūroperatoriem, jo tas liecina par mūsdienu ceļotāju ieradumu izmaiņām, pārliecināts Biznesa augstskolas "Turība" Tūrisma pētījumu centra direktors Ēriks Linkbērziņš.

"Klients arvien vairāk mūsdienās meklē personalizētu, pielāgotu, ne masu produktu. Masu produktu laiks tūrismā, iespējams, iet uz beigām," uzvēra Linkbērziņš.

Protams, jaunā ceļotāju paaudze nu jau retāk izvēlas grupveida tūrismu.

"Bet arī kompleksie ceļojumi var būt radoši un interesanti. Tam ir jābūt ar pievienoto vērtību. Arī Latvijā tās vairākas firmas, kas pārdod labu, interesantu produktu ar pievienoto vērtību, uzrāda labākus finanšu rādītājus," atzīmēja Linkbērziņš.

Pēc viņa domām, tāda milža, kā Thomas Cook, bankrots neliecina par problēmām Eiropas tūrisma tirgū kā par tādām – to izraisīja iekšējas problēmas kompānijā, kas saistītas ar konkrēta biznesa modeļa izvēli un attiecībām ar investoriem.

Ziņu lente
0