Petraviča: Labklājības ministrija saņēmusi "apaļu nulli"

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryРамона Петравича
Рамона Петравича - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezdarbnieku pabalstos ietaupītā nauda tiks novirzīta minimālo pensiju un invaliditātes pabalstu paaugstināšanai.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Labklājības ministre Ramona Petraviča pastāstīja, kā tiks iztērēti līdzekļi, ietaupītie no bezdarba pabalstu izmaksas laika un apmēra samazināšanas, raksta Mixnews.lv.

No nākamā gada bezdarba pabalsts tiks izmaksāts astoņu, nevis deviņu mēnešu laikā, turklāt mazākā apmērā, kas ļaus ietaupīt 12 miljonus eiro.

Aptuveni 10 miljoni eiro tiks vērsti uz minimālu ienākumu palielināšanu: nākamgad plānots palielināt minimālo valsts pensiju aprēķinu bāzi no 64 līdz 80 eiro. Tāpat līdz 80 eiro tiks paaugstināta sociālās nodrošinājuma bāze pabalstiem personām ar invaliditāti un invaliditātes pensijām.

У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Pietiek! Dombrava vairs nevēlas maksāt dzērājiem un sliņķiem

Iepriekš Labklājības ministrija plānoja palielināt minimālo pensiju un pabalstu aprēķinu bāzi no 64 līdz 99 eiro, taču tam bija nepieciešami 28 miljoni eiro. Petraviča atzīmēja, ka ir apmierināta ar palielinājumu līdz 80 eiro, jo "beidzot izdevās iekustināt šo vezumu".

Pēc ministres teiktā, papildu finansējuma vietā prioritātēm labklājības jomā Labklājības ministrija saņēma "apaļu nulli", turklāt tai tika uzdots caurskatīt tās pabalstu politiku, lai varētu atbrīvot fiskālo telpu.

Kopumā ministriju un neatkarīgo organizāciju prioritārajiem pasākumiem no budžeta 2020. gadam tika atvēlēti vairāk nekā 192 miljoni eiro. No šīs summas ministrijas saņems 167 miljonus eiro, bet neatkarīgās institūcijas – 25,5 miljonus.

Labklājības ministrijas projektam par minimālā ienākumu līmeņa palielināšanu valstī ir piešķirti desmit miljoni eiro, pateicoties tiesībsarga Jura Jansona pieprasījumiem, kas piedraudēja ar tiesu, ja valsts nesāks palielināt minimālo garantēto ienākumu.

Ziņu lente
0