Politika

Zakatistovs: Latvijas Pašvaldību savienība zaudēs ietekmi

© Sputnik / Sergey MelkonovНовые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК "Транспортные системы" в Даугавпилсе
Новые трамваи City Star совместного производства Тверского вагоностроительного завода и ПК Транспортные системы в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts kontroles revīzijas rezultāti uzrādīja Latvijas Pašvaldību savienības lobisma darbības negatīvās sekas.

RĪGA, 19. septembris — Sputnik. Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) nākotnē zaudēs savu ietekmi, žurnālistiem paziņoja Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Atis Zakatistovs (KPV LV), raksta Grani.lv.

Valsts kontrole pašvaldības infrastruktūras objektu revīzijas gaitā ir secinājusi, ka daudzas pašvaldības ņem Valsts kasē pārāk lielus kredītus, neatbilstošus reālajai situācijai un objektu vajadzībām. Lielākā daļa sporta un kultūras ēku, visticamāk, nekad neatmaksāsies, turklāt līdzekļi to uzturēšanai pieaugs.

Министр защиты среды и регионального развития Юрис Пуце - Sputnik Latvija
Politika
Valdība devusi zaļo gaismu novadu reformai

Kā atzīmēts Valsts kontroles ziņojumā, mērķi, kuriem pašvaldības var ņemt aizņēmumus Valsts kasē, katru gadu tiek noteikti likumā par valsts budžetu, pie tam šo mērķu definīcija ir ļoti plaša, un pateicoties LPS lobēšanai, šo mērķu skaits katru gadu palielinājās.

Preses konferencē par Valsts kontroles revīziju pašvaldības infrastruktūras objektos Zakatistovs noradīja, ka revīzijas rezultāti liecina par izšķērdēšanu, turklāt revīzijā ir skaidri pateikts, ka tās ir LPS lobēšanas sekas.

"LPS paši nodrošina, ka nav kritēriju [aizņēmumiem infrastruktūras objektiem], naudas plūsma ir droša, bet vienīgais ir izdomāt projektus, kam naudu tērēt," sacīja Zakatistovs.

Viņš piebilda, ka FM darīs visu, lai ieviestu Valsts kontroles rekomendācijas trūkumu novēršanai.

Atzīmējam, ka šonedēļ LPS pieprasīja VARAM ministra Jura Pūces atkāpšanos no amata, jo viņa izstrādātais reģionālās reformas projekts nav sagatavots. Taču tas netraucēja valdībai dot zaļo gaismu reformai.

Ziņu lente
0