Viesstrādniekus Latvijā nelaidīs: Iesalnieks sola aizstāvēt valsts nākotni

© Foto : twitter / Jānis IesalnieksЯнис Иесалниекс
Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pat ja visa Latvija izmirs un nebūs, kas strādā, Nacionālā apvienība paliks Saeimā, kur stāvēs un kritīs par valsti, aizstāvot to no viesstrādniekiem, galvo viens no Nacionālās apvienības līderiem Jānis Iesalnieks.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Savā Twitter mikroblogā viens no Nacionālās apvienības līderiem Jānis Iesalnieks paziņoja, ka viņa partija ir vienmēr un kategoriski uzstājusies un turpinās uzstāties pret mazkvalificēta darbaspēka ievešanu Latvijā.

Строительство, подъемные краны - Sputnik Latvija
Latvijā četrkārt pieaudzis nelegālo viesstrādnieku skaits

Zem viņa publikācijas izvērsās spraiga diskusija. Lielākā daļa lietotāju norādīja politiķim, ka bez viesstrādniekiem no Latvijas aizies pēdējie investori, un iet strādāt nāksies Nacionālā bloka politiķiem.

Deputāts pastāstīja, ka jautājums tika skatīts valdībā un vienota pozīcija tajā pagaidām nav tikusi izstrādāta. Uz strādnieku ievešanas uzstās Artusa Kaimiņa partija – KPV LV. Turpmāko jautājuma izskatīšanu nolēma novirzīt Attīstības komitejā. Pēc tam jau tiks pieņemts kaut kāds lēmums par izmaiņām likumdošanā.

"Valdības koalīcijā nav vienprātības par to, vai atļaut Latvijā ievest mazkvalificētus viesstrādniekus. KPV uz to uzstāj (interesanti, kādās interesēs?), NA ir stingri PRET. Šodien koalīcijas sēdē nolēma to atsevišķi diskutēt attīstības komitejā, līdz tam nekādas izmaiņas nevirzīt," uzrakstīja Iesalnieks.

​"Agri vai vēlu nāksies piesaistīt darbaspēku no citām valstīm. Pārstājiet čakarēt darba tirgu ar savām populistiskajām idejām," atbildēja sociālā tīkla lietotājs Rūdolfs.

​"Esot principiāliem, NA biedriem vajadzētu masveidā doties strādāt šais darbos!" raksta lietotājs Jānis Rudzupuķe.

"Nāksies mīlīši, nāksies. Pieaugot labklājībai, būs arvien vairāk profesijas, kurās vietējie nebūs gatavi strādāt, bet kuras būs nepieciešamas. Otra problēma, mūsu ir maz. Diez vai būs daudz investoru, kuri gribēs uzbūvēt ražotni valstī, kur pat teorētiski nepietiks strādnieku," uzrakstīja Mareks Geistarts.

"Jau šobrīd ir redzams- investori iet garām, jo nav, kas strādā. Ja Jānis ir gatavs pārcelties uz laukiem un strādāt īstu darbu, un piesaistīt mūsu valstij labklājību, go for it. Citādi, lai ļauj tirgum pašam attīstīties un migrācijai notikt dabīgā veidā," norāda Irbe Šmite

Iesalnieks komentārus izlasīja, taču turpināja uzstāt uz sava.

"NA nekad nenodos savus principus un vēlētājiem doto solījumu pretoties imigrācijai," uzrakstīja politiķis.

Vērts atzīmēt, ka apspriedē piedalījās arī tie, kas atbalsta Nacionālās apvienības principialitāti un novēl tai nepiekāpību un izturību.

Kā zināms, uzņēmēji un nozaru organizācijas, kā arī Ārzemju investoru padome sen jau ceļ trauksmi par to, ka Latvijā nav, kas strādā, un tas atstumj potenciālos investorus. Visvairāk darbinieku trūkst būvniecībā, pakalpojumu nozarē, tirdzniecībā un medicīnā.

Aizliegums viesstrādnieku ievešanai ir viens no galvenajiem trumpjiem Nacionālās apvienības politiskajā platformā. Tā izvirzījusi to kā vienu no galvenajām prasībām koalīcijas valdības veidošanas laikā.

Ziņu lente
0