Latvijas Valsts drošības dienests pārbaudīs deputāta publikāciju par Putinu

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие нового корпуса торгового центра Alfa
Открытие нового корпуса торгового центра Alfa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes "Saskaņas" deputāta Igora Kuzmuka publikācija, kas tika veltīta skandālam par Timati veikalu Rīgā, ieinteresējusi Latvijas Valsts drošības dienestu.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Skandāla atbalss, kas bija saistīts ar Krievijas repera Timati Black Star Wear veikala atvēršanu Rīgā, turpina satricināt galvaspilsētu. Lieta nonākusi līdz sociālo tīklu publikāciju izvērtēšanai.

Nacionāli norūpējušos publiku ārkārtīgi sadusmoja Rīgas domes "Saskaņas" deputāta un Rīgas autoostas valdes locekļa Igora Kuzmuka publikācija, ko viņš publiskoja 9. septembrī. Savā publikācijā deputāts, kurš ir pazīstams ar saviem spilgtajiem izteicieniem, nosodīja Timati veikala vajāšanu un asi norādīja, ka viņam esot kauns par dzimteni, savukārt Putins ir populārākais politiķis pasaulē.

Šādu brīvdomību nacionālpatrioti nav spējuši piedot un ātri pasūdzējās kur nākas – Latvijas Valsts drošības dienestam (VDD).

"Pozitīva ziņa Alfa centrs, ļoti turīgs pircējs propagandas veikalā būs, viens no visdāsnāk atalgotajiem Latvijas politiķiem savu viedokli ir pateicis. Kas zin, iespējams, ka tajā bruņuvestē kungs turpmāk dosies arī uz Rīgas domi," sarkastiski uzrakstīja Twitter Aigars Prūsis, informējot par to visus, ko vien spēja: gan IeM, gan VDD un pat KNAB.

Drīzumā sekoja arī specdienestu reakcija, kura dežūrfrāzē pateicās informatoriem.

"Paldies par sniegto informāciju. VDD ir informēts par minēto ierakstu un izvērtē to savas kompetences ietvaros," atbildēja Latvijas Valsts drošības dienests.

Atgādināsim, ka iepriekš VDD paziņoja, ka izvērtēs veikala Black Star Wear veikala darbu, kura kolekcijā ir apģērbs ar Vladimira Putina, Krievijas karoga un armijas tematikas attēliem. VDD šāda apģērba tirdzniecībā saskata Krievijas nolūku propagandēt savu ģeopolitisko kursu.

Ziņu lente
0