Divi tūkstoši par vīru: policija novērsa pasūtījuma slepkavību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Upuri bija plānots nodurt izprovocētā konflikta laikā uz ielas – slepkavības izpildītājam apsolīja 2000 eiro.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas darbiniekiem izdevās novērst pasūtījuma slepkavību plānošanas stadijā.

Šī gada jūlijā Iekšējās drošības biroja darbinieki saņēma informāciju par to, ka tiek gatavota pasūtījuma slepkavība. Sakarā ar šo faktu nekavējoties tika ierosināts kriminālprocess un uzsākta izmeklēšana.

Kādā tieši Latvijas pilsētā tas ir noticis, policija neziņo. Zināms, ka slepkavības pasūtītāja ir sieviete, kura meklēja sava vīra slepkavības izpildītāju. Izmeklēšanas gaitā policijas darbiniekiem izdevās noskaidrot, ka aizdomās turamā bija gatava samaksāt slepkavam 2000 eiro.

Pēc viņas iecerētā, slepkavībai bija jābūt maskētai konfliktā uz ielas, kura laikā vīru nodurs ar nazi. Pēc tam, klasiska detektīvromāna garā, algotnim bija jānosūta pasūtītājai nogalinātā vīra fotogrāfija no notikuma vietas kā pierādījumu tam, ka darbs ir izpildīts. Izņemot slepkavības scenārija izstrādi, uzņēmīgā dāma neaizmirsa padomāt arī par savu alibi, lai policijai nerodas aizdomas par viņas līdzdalību.

Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Ulbrokā vīrietis nogalināja sievieti un nošāvās pats

Taču iecere izgāzās jau plānošanas stadijā: iegūstot visus nepieciešamos pierādījumus, policijas darbinieki aizturēja gan 31 gadu veco sievieti, gan viņas 36 gadus veco paziņu, kurš lietā tiek minēts kā pasūtījuma slepkavības līdzdalībnieks. Abi aizdomās turamie atrodas apcietinājumā.

Policijā ziņo, ka abi aizdomās turamie grasījās pastrādāt slepkavību personīgu iemeslu dēļ. Vai šis motīvs būtu jāsaprot kā fakts, ka abi aizturētie bijušie mīļākie, atliek vienīgi minēt.

Saskaņā ar notikušā faktu ierosināts kriminālprocess par gatavošanos smagam vai īpaši smagam noziegumam, kā arī par slepkavību, kura pastrādāta savtīgos nolūkos personu grupā. Ja aizturēto vaina tiks pierādīta tiesā, viņiem var draudēt bargs sods, līdz pat mūža ieslodzījumam.

Lietas izmeklēšana turpinās.

Ziņu lente
0