Latvijai tuvojas ciklons: gaidāmas lietavas un negaisi

CC BY 2.0 / Alexander Granholm / Lightning3Молния во время грозы
Молния во время грозы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau svētdienas rītā laikapstākļi Latvijā manāmi pasliktināsies – debesīs savilksies lietus mākoņi, pastiprināsies vējš, gaidāmas lietavas un negaisi.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Svētdien ciklona ietekmē laikapstākļi Latvijā pasliktināsies, gaidāms stiprs vējš un lietus, kas no rīta pastiprināsies, vēsta Bb.lv.

Naktī bija vērojams īslaicīgs lietus, mākoņi sabiezēja Latvijas rietumu daļā. Mākoņi valsts teritorijā neizklīdīs visu dienu.

Vidējā gaisa temperatūra svētdien sastādīs +11...+17 grādus, pūtīs mērens, mēreni stiprs un brāzmains vējš ar brāzmām 15-19 m/s un līdz 20-24 m/s piekrastē.

Svētdienas naktī gaisa temperatūra kritīsies līdz +6... +11 grādiem, piekrastē līdz +12... +15 grādiem.

Svētdien Rīgā būs apmācies, rīta pusē un dienā gaidāms īslaicīgs mērens lietus. Pūtīs dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 18 m/s. Dienas pirmajā pusē temperatūra svārstīsies no +9 līdz +11 grādiem, vakarpusē gaiss iesils līdz +15.

Jāpiebilst, ka vakar Vidzemē bija vērojama krusa, pastāstīja meteorologs Toms Bricis savā lapā Twitter un pievienoja dažas fotogrāfijas.

Savukārt meteorologs Jānis Trallis informēja, ka Vidzemē vakar reģistrēts otrais lielākais zibeņu skaits Eiropā dienas laikā. Latviju apsteigusi tikai Spānija.

Ziņu lente
0