Tiesā nonākusi lieta pret Latvijas iedzīvotāju par dalību konfliktā Donbasā

Суд, правосудие
Суд, правосудие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietas saskaņā ar Krimināllikuma 77.1 pantu ierosinātas pret vairākiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri karojuši pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas tepubliku pusē.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Latvijas iedzīvotājs saukts pie kriminālatbildības par nelikumīgu dalību bruņotajā konfliktā Ukrainā, vēsta BNN.

Ziņots, ka apsūdzētajam radies nodoms piedalīties militārajās operācijās nevalstiskas bruņotas grupas sastāvā Ukrainas austrumos.

Īstenojot šo nodomu, vīrietis devies uz Ukrainas austrumu rajoniem, kur pievienojies nelikumīgam formējumam un kļuvis par strēlnieku izlūku grupā strēlnieku brigādes ietvaros, pastāstīja prokuratūra.

Молодые люди, раскрашенные в цвета триколора - Sputnik Latvija
Riebīgā asimilācija, ļaunais Ušakovs, soda vienības: Lindermans par krievu stāvokli Latvijā

Laikā no 2015.gada februāra līdz 2016.gada maijam, pārkāpjot tiesiskos aktus, kas regulē personas dalību bruņotajā konfliktā aiz Latvijas Republikas robežām, izmantojot šaujamieročus, aizdomās turamais piedalījies bruņotā konfliktā Ukrainas austrumos un izdarījis Krimināllikuma 77.1 pantā paredzēto noziegumu, informēja prokuratūra.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Aizdomās turamā vārdu VDD nenosauca, taču norādīja, ka kriminālprocess ierosināts 2016.gada 2.augustā. Iespējams, runa ir par Madonas iedzīvotāju Ivaru Kelliju, par kura aizturēšanu mediji ziņoja 2017.gada februārī.

Jāpiebilst, ka lietas saskaņā ar Krimināllikuma 77.1 pantu tiek ierosinātas tikai pret cilvēkiem, kuri karojuši pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas tepubliku pusē. Iedzīvotāji, kuri piedalījušies karadarbībā Ukrainas brīvprātīgo bataljonu sastāvā, kriminālvajāšanai nav pakļauti.

Ziņu lente
0