Žurnāliste ierosinājusi pārvest Uzvaras pieminekli uz Pitalovu

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям Риги
Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas atbrīvotājiem veltītais piemineklis un diskusijas par tā likteni vēl joprojām kairina nacionāli norūpējušos līdzpilsoņu iztēli.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. diskusija par Rīgas atbrīvotājiem veltīto pieminekli, kas iepriekš notika Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, radījusi kaismīgus strīdus ne tikai politiķu, bet arī sabiedrisko aktīvistu aprindās.

Citu starpā arī žurnālistis Baiba Strautmane, pazīstama ar savu telezvaigznes karjeru Atmodas laikos, piedāvājusi savu risinājumu jautājumā par Uzvaras pieminekli – uzdāvināt monumentu Abrenei, rajonam, kas līdz Otrā pasaules kara beigām piederēja Latvijai. Patlaban tas ir Pleskavas apgabala Pitalovas rajons.

"Atkārtošos - esmu diezgan pārliecināta, ka mūsdienu tehnoloģijas paredz arī tik smagu daiktu kā t.s. ''uzvaras'' pieminekļa pārvietošanu... mums tas ir jāuzdāvina Abrenei, kas ir vienīgā pa īstam ''atbrīvotā teritorija''..." Twitter tīklā atklāja Baiba Strautmane.

​Tomēr sociālā tīkla apmeklētāji neatbalstīja žurnālistes radikālo nacionālistisko patriotisko ierosinājumu.

​"Varbūt neniekojaties un visus krievus piedāvājat nošaut? Nu ja ne visus, tad tos, kas svin 9.maiju? " autorei ar izsmieklu apjautājās lietotājs te pienāca Kindzulis.

Tiesa, žurnāliste steigšus attaisnojkās, ka ar krievem tam nav nekāda sakara.

"Kāds tam sakars ar krieviem? Tam ir sakars ar vēsturi, morāli, ētiku, pieklājību, pašcieņu un visu citu, pie kā mums kā nācijai būtu jāpiestrādā..." atbildēja Strautmane.

​Citi komentētāji atzīmēja, ka manipulācijas ar Uzvaras pieminekli Rīgā tikai vairos sabiedrības šķelšanos.

​"Par integrāciju, sabiedrības saliedēšanu tad varat aizmirst vēl uz 50 gadiem. tas ir tikai fakts,"  ir pārliecināts apmeklētājs ar lietotājvārdu nāriņa-kāriņa.

​"Baiba, vai tad atbalstāt arī visa cita padomju mantojuma likvidēšanu, kas atrodas publiskā telpā? Es domāju, ka t.s. kauna stabam ir potenciāli milzīga vērtība. Vienreiz iznīcini un pēc tam nožēlo 4ever," painteresējās Jānis Aufmanis.

Kādreizējā telezvaigzne Strautmane ekrānos parādās reti – karjeras apogejs palicis aiz muguras. Patlaban par bijušās žurnālistes tribīni kļuvis Twitter, kur viņa teju vai katru dienu publicē domas par politiku, sadzīvi un izklaidēm. Viņas izteikumi jau vairākkārt radījuši strīdus un kritiku.

Piemēram, 2015.gadā Strautmane sāka provokatīvu diskusiju Twitter par Krievijas pasažieru lainera katastrofu Ēģiptē. Daudzu lasītāju neizpratni radīja Strautmanes jautājums par to, vai 224 Krievijas pilsoņu bojāeja rada tādas pašas jūtas kā citu aviokatastrofu sekas.

Ziņu lente
0