"Kā sardīne bundžā": Tez Tour Latvia paskaidroja, kādēļ Rīgai nav vajadzīgi tūristi

© Sputnik / Sergey MelkonovУлица Краму в Старой Риге
Улица Краму в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krāns ar alu ir, un nekādi dabasskati un Latvijas vairs neinteresē: Tez Tour Latvia vadītājs Konstantīns Paļgovs ir pret Rīgas pārvēršanu Prāgā.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Pilsētas varasiestādes tiecas pie tā, lai Rīgas popularitāte tūristu pilsētas statusā nemitīgi pieaugtu.

Augustā Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, Latvijas Tūrisma aģentūru un operatoru asociācija un Latvijas Kongresu birojs pat parakstīja tūrisma memorandu ar jauno Rīgas mēru Oļegu Burovu. Tajā ir runa par sadarbību Latvijas galvaspilsētas popularizācijas nolūkos.

Туристы в Риге - Sputnik Latvija
Rīgā no tūristiem iekasēs nodokli, savukārt VID ķersies klāt iznomātājiem

Bet vai tiešām Rīgai ir nepieciešama tika traka popularitāte, kā, piemēram, Prāgai?

Uz šo jautājumu atbildēja turoperatora Tez Tour Latvia vadītājs Konstantīns Paļgovs radio Baltkom ēterā. Un viņa atbilde bija noraidoša. Tad kāpēc gan Rīgai nav nepieciešami tūristu pūļi?

Paļgovs uzskata, ka, ja Rīga iegūs tikpat lielus panākumus ceļotāju vidū, kā Prāga, tad neviens no tūristiem vairs nespēs izjust visus pilsētas smalkumus, ieraudzīt tās īpatnības.

"Ja jūs aizbrauksiet uz Prāgu, tad uz Kārļa tilta jūs sajutīsieties kā sardīne bundžā. Nevis tu tur ej pa ielu, bet iela tevi pati iznes. Es negribētu, lai Rīga kļūtu tāda, kā Prāga. Nebūs iespējams izjust visus smalkumus un uzzināt, kas ir Rīga," paziņoja Tez Tour Latvia vadītājs.

Viņš atzīmēja, ka jau šobrīd ir tādi "pasažieri", kuri atlido uz Rīgu brīvdienās un pavada tās pie alus krāna, pat īsti nesaprotot, kur atrodas. Un negribētos, lai tas pārvēršas vispārīgā tendencē.

Par nodevām un izīrēšanu

Vērts atgādināt, ka tūrisma memorands, kuru iepriekš parakstīja Burovs, satur punktu par tūristu nodevas ieviešanu. Jau no 2021. gada 1. janvāra tūristiem nāksies maksāt noristu nodevu 1 eiro apmērā dienā.

Министр сообщения Латвийской Республики Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
"Ja man būs sirmi mati, tad takšu sakarā": Latvijas satiksmes ministrs par 50 eiro braucienu

Tāpat tika nolemts veltīt īpašu uzmanību negodprātīgiem izīrētājiem, kas, iespējams, apgrūtinās dzīvokļu izīrēšanu Latvijas galvaspilsētā.

Interesanti, ka 2018. gadā Rīga piesaistīja rekordlielu ārvalstu tūristu skaitu – 3,5 miljonus. Saskaņā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroja datiem, viens tūrists Rīgā vidēji atstāj 100 eiro dienā un paliek pilsētā uz divām diennaktīm. Visdāsnākie ir norvēģi, kuri Latvijas galvaspilsētā vidēji atstāj 123 eiro dienā. Daudz tērē arī tūristi no Beļģijas, Zviedrijas un Krievijas – no 80 līdz 100 eiro dienā. Vismazāk naudas tērē viesi no Lietuvas – 48 eiro dienā.

Ziņu lente
0