"Tās nemāk valsts valodu": Dombravu izsmēja par nepatiku pret komētām

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības pārstāvis Jānis Dombrava atkal ieskauts kritikas vilnī; šoreiz dēļ tā, ka atradis jaunu draudu spožu debess ķermeņu veidā, kuri lido virs zemes.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Spilgtais debess ķermenis, kurš 9. septembra vakarā nolidoja virs Latvijas, neatstāja vienaldzīgu nevienu. Vairums Latvijas iedzīvotāju sajūsminājās par neparastās parādības skaistumu – zaļas meteora-lodes veidā. Taču atradās arī tādi, kas tajā saskatīja bīstamus draudus.

Tā, piemēram, Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!-TB/LNNK" Jānis Dombrava uzrakstīja Twitter par to, ka debess ķermeni nes sevī draudus Zemei.

​"Var satraukties par cilvēku ietekmi uz klimata pārmaiņām, bet ja šāds debess ķermenis ietriektos Zemē, tad sekas būtu tulītējas un ļoti postošas," uzrakstīja politiķis.

​​Jāņa Dombravas komentārs par jauniem draudiem no debess ķermeņiem uzreiz kļuva par politiķa apsmiešanas iemeslu. Savukārt daži sociālā tīkla lietotāji pat izteica minējumu, ka Jāņa Dombravas profils tika uzlauzts.

​"Ak mans Dievs, Jāni, ja Tu neesi parodijkonts, tad ej pamācies atkal skolā. Šis objekts svēra… kilogramu? Vai kaut kā tā. Un ietriecās Zemē, bet pirms Zemes nāk atmosfēra, kas šādus aptur," uzrakstīja Pēteris Pūrītis.

​Uz to Dombrava atbildēja, ka novērotais objekts bijis daudz lielāks, atsaucoties uz rakstu par asteroīdu, kurš aizlidoja garām Zemei ar ātrumu 80 tūkstoši km/h.

​Sarunā iesaistījās Jānis Iesalnieks, kurš centās aizstāvēt partijas biedru un atzīmēja, ka šis asteroīds atradās vairāk nekā pusmiljona kilometru attālumā no Zemes. Savukārt novērotais bolīds sadega atmosfērā. Kā posoši piemēru Iesalnieks minēja meteorītu, kurš 2013. gadā nogāzās Čeļabinskā.

​Taču lielākā daļa komentētāju turpināja apsmiet Jāni Dombravu.

"Viduslaikos izglītība apgūta. Tad domāja, komēta atnes nelaimi. Vara Braslas filmu "Emīla nedarbi" būs pārskatījies," skaidro politiķa fobijas Sandra Ruža.

​Savukārt Sarmīte Kolāte joprojām atsakās ticēt, ka tvītu patiešām varēja uzrakstīt Saeimas deputāts.

"Jūsu kontu nav kāds uzlauzis? Rīt piezvanīšu uz partiju, lai noprecizētu, jo nevar taču tā būt, ka pieredzējis deputāts visur redz sazvērestības teorijas par klimata krīzi," raksta Sarmīte Kolāte.

Atsevišķi nacionālpatrioti izdarīja vēl vienkāršāk, paziņojot, ka šis Saeimas deputāta Jāņa Dombravas Twitter profils ir viltojums.

​"Tas tak fake konts. Nevajag uzķerties uz troļļiem, kuri nomelno NA," pārliecināts Krišjānis Ratiniks.

Citi sociālo tīklu lietotāji izmantoja ērtu brīdi, lai pavingrinātos asprātībā.

​"Tieši tāpēc ir stiprāk jāaizstāv latviskā dzīvesziņa," sarkastiski atzīmē lietotājs ar segvārdu saolin.

​"Mēs taču visi saprotam patiesos iemeslus, kāpēc Dombravam besī komētas, vai ne?

1) komētas nemāk valsts valodu;

2) tās valstī ierodas nelegāli;

3) viņas ir tumšas;

4) ļoti iespējams, ka viņas nelegāli tirgo narkotikas "zem letes"," izsaka savu pieņēmumu Edžus.

Neiztika arī bez kebabu pieminēšanas, kuri jau sen ir vēl viens Jāņa Dombravas galvassāpju iemesls.

​"Var satraukties par Pakistānas kebabu, bet ja šāds debess ķermenis ietriektos Zemē, tad sekas būtu tūlītējas un postošas," paķircināja politiķi Māris Ūdris.

Atgādināsim, ka astronoms Ilgonis Vilks apstiprināja sociālo tīklu lietotājiem, ka novērotais debess ķermenis bija bolīds. Tā dēvē spilgtus meteorus. Tāpat viņš atzīmēja, ka, visticamāk, bolīds sadega atmosfērā. Un nekādas postošas sekas šis debess ķermenis nevarēja radīt.

Ziņu lente
0