Politika

Ārpus politikas: kandidātu no "Attīstībai/Par!" nepieņēma darbā Satiksmes ministrijā

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр сообщения Латвийской Республики Талис Линкайтс
Министр сообщения Латвийской Республики Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vecākajam valsts pārvaldes ierēdnim jābūt politiski neitrālam, nevis jāsastāv partijas valdē, uzskata satiksmes ministrs.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija) noraidīja kandidātu Satiksmes ministrijas valsts sekretāra postenim viņa politiskās piederības dēļ, raksta BNN.

Valsts kanceleja informējusi par atklātā konkursa Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatam noslēgšanos, taču ministrs neatbalstīja pretendenta kandidatūru, kurš konkursā saņēma visaugstāko vērtējumu, tādēļ amats paliek vakants.

Министр сообщения Латвийской Республики Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
"Ja man būs sirmi mati, tad takšu sakarā": Latvijas satiksmes ministrs par 50 eiro braucienu

Linkaits paskaidroja, ka lēmumu neatbalstīt konkursā uzvarējušo kandidātu viņš pieņēmis vadoties pēc Valsts pārvaldes iekārta likuma, kurš paredz, ka valsts pilsoniskā dienesta vecākajam ierēdnim jābūt politiski neitrālam, savukārt konkursā uzvarējušais kandidāts iepriekš piedalījās Saeimas vēlēšanās, kā arī ir politiskās partijas valdes loceklis. Saskaņā ar aģentūras LETA datiem, runa ir par partiju "Attīstībai/Par!".

Llinkaits sacīja, ka uzskata, ka pilsoniskā dienesta vecākajam ierēdnim jābūt politiski neitrālam, lai neviens nevarētu viņam pārmest to, ka pieņemtie lēmumi balstās uz kaut kāda politiska spēka interesēm.

Tāpat ministrs pastāstīja, ka viņš palūdzis Valsts kancelejai piedāvāt risinājumus Satiksmes ministrijas valsts sekretāra atlases kārtībā. Viens no variantiem paredz rotāciju postenim kādam no valsts pārvaldes, vai arī atkārtota konkursa rīkošanu.

Ziņu lente
0