Daugavpils novadā sēņotāji nonāca apšaudē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sēņotāji pievērsa uzmanību apkārt skanošiem šāvieniem brīdī, kad viņiem garām aizlidoja lode.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Sēņotāji no Daugavpils devās uz mežu pēc sēnēm poligona rajonā un izrādījās mācību zonā, raksta "Naša gazeta".

Daugavpilietis Mihails Jenbajevs pastāstīja, ka agrā sestdienas rītā, 7. septembrī, viņš ar sievu un citiem sēņotājiem iebrauca nožogotā teritorijā, saņemot pie iebraukšanas atļauju.

M1A2 Abrams. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sēņotāji Polijā traucējuši amerikāņu tankistu mācībām

Ap 8:40 sāka skanēt šāvieni, kuru skaņu ar katru minūti sāka pietuvināties un pastiprināties. Tai pašā laikā mežā redzamības zonā atradās vēl dažas mašīnas, kuras arī saņēma atļauju iebraukšanai mežā. Cilvēki nesteidzīgi lasīja sēnes, nepievēršot īpašu uzmanību šāvieniem. Taču tad, kad blakus Mihailam garām aizlidoja lode, kura trāpīja koka stumbrā, sēņotāji apzinājās, ka poligonā notiek mācības, un steidzamā kārtā pameta mežu.

Jauna meitene, kura dežurēja pie izbraukšanas no teritorijas, bija ārkārtīgi pārsteigta par to, ka civilpersonas atrodas mācību zonā. Atpakaļceļā, izbraucot cauri kontrolpunktam, kur viņus iepriekš ielaida, sēņotāji centās noskaidrot dežurantam, kāpēc viņiem ļāva iebraukt mācību zonā, taču skaidru un saprotamu atbildi viņi nesaņēma.

Portālā Nasha.lv redakcija vērsās pie Zemessardzes pēc oficiāliem komentāriem.

Ziņu lente
0