Konkurences padome atstājusi Rīgu bez atkritumu izvešanas operatora

© Pixabay / ALTEREGOINTELIGENCIAМусорные пакеты
Мусорные пакеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkurences padome aizliedza kompānijai "Tīrīga" noslēgt līgumus ar rīdziniekiem par atkritumu izvešanu; kurš no 15. septembra izvedīs atkritumus no pilsētas ar 600 tūkstošiem iedzīvotāju, pagaidām nav skaidrs.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. šobrīd Konkurences padome nākusi klajā ar paziņojumu, saskaņā ar kuru kompānijai "Tīrīga" aizliegts noslēgt līgumus ar Rīgas iedzīvotājiem par atkritumu izvešanu. Plašāku informāciju Konkurences padome sola sniegt šīs dienas laikā.

Свалка - Sputnik Latvija
Rīgas domē radies apjukums saistībā ar atkritumu izvešanas tarifiem: vai nu 9% vai nu 83%

"Konkurences Padome piemērojusi pagaidu noregulējumu sadarbībai ar "Tīrīga"… Konkurences padome uzliek mums par pienākumu nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 12. septembrim atsaukt "Tīrīga" noslēgtos atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar iedzīvotājiem. Viņi piedāvā, ka mums vajadzētu turpināt sadarbību ar līdzšinējiem četriem atkritumu apsaimniekošanas operatoriem, un teorētiski šāds piedāvājums ir labs, taču domes juristi pagaidām norāda, ka tas nav iespējams, jo tādu rīcību nepieļauj normatīvie akti," apstiprināja Konkurences padomes lēmumu Rīgas mērs Oļegs Burovs.

Pagājušajā nedēļā Burovs tikās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci. Ministrs vēlējās uzklausīt mēra viedokli, ko galvaspilsēta grasās darīt "krīzes situācijā", ja Konkurences padome paziņos par savu (esošo) lēmumu? Toreiz galvaspilsētas mērs iedrošināja ministru, ka situācijā, kad darbojas "pagaidu noregulējums", pašvaldībai tiek atļauts, saskaņā ar likumu, izvēlēties operatorus balstoties uz paātrinātu cenu aptaujas procedūru. Tika nosaukts arī aptuvenais "pagaidu noregulējuma" termiņš – divi gadi. Acīmredzot, notikumi sākuši attīstīties tieši šajā, iepriekš prognozētajā, virzienā.

Мусор - Sputnik Latvija
Konkurences pārkāpums vai politiskais spiediens: Rīgai draud atkritumu haoss

Interesanti, ka notikušās tikšanās laikā ministrs Juris Pūce pieminēja, ka pats viņš nesteidz noslēgt līgumu ar "Tīrīga". Līdzīgu paziņojumu, ka viņš nesteidz parakstīt līgumu ar jauno operatoru, izdarīja arī Latvijas prezidents Egils Levits.

Trešdien, 11. septembrī, situācija ar atkritumu izvešanu Rīgā tika apspriesta Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēdē, kurā piedalīsies visas šajā procesā iesaistītās puses. Par to paziņoja Saeimas komisijas vadītājs, deputāts Jānis Vitenbergs

Ziņu lente
0