Palīdzības noraidījums: Saeima apspriedīs eitanāziju

© Sputnik / Sergey MelkonovПослеоперационная палата в больнице
Послеоперационная палата в больнице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Smagi slimie cilvēki, kam nav cerības atveseļoties, varēs norādīt veselības aprūpes elektroniskajā sistēmā atteikšanos no medicīniskās palīdzības.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Saeima apspriedīs iespēju atļaut Latvijas iedzīvotājiem atteikties no medicīniskās palīdzības īpaši smagas slimības gadījumā, informēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride, raksta Jauns.lv.

Rudens sesijas laikā komisija plāno iesniegt grozījumus Pacientu tiesību likumā, kuri dāvā tiesības smagi slimiem pacientiem, kam nav cerību uz atveseļošanos, norādīt veselības aprūpes elektroniskajā sistēmā atteikšanos no medicīniskās palīdzības, piemēram, sirds apstāšanās gadījumā.

В машине скорой помощи - Sputnik Latvija
Pēdējā griba: Latvijas iedzīvotājiem "taktiski" atļaus nomirt

Skride pastāstīja, ka patlaban šo iniciatīvu jau izskata Veselības ministrija un Latvijas Ārstu biedrība.

Jautāts, vai Saeimas deputāti atbalstīs tik pretrunīgu pasākumu, Skride atklāja, ka apspriedies ar koleģiem koalīcijā: sākumā viņu attieksme bieži bija noraidoša, taču, saņēmuši lietas būtības skaidrojumu, viņi lēmumu atbalstījuši.

Skride uzsvēra, ka paralēli jāattīsta neārstējamo pacientu paliatīvā aprūpe. Tagad, pēc viņa vārdiem, paliatīvās aprūpes pakalpojumus Latvijā iespējams saņemt ļoti ierobežotā apjomā.

Politiķis uzsvēra, ka paliatīvā aprūpe jāattīsta reģionos, kur tās faktiski nav – terapeitiskās nodaļas nevar sniegt kvalitatīvu palīdzību infarkta vai insulta ārstēšanai, tāpēc tās jāpārvērš par paliatīvās aprūpes nodaļām.

2017.gada martā portālā Manabalss.lv tika sākta parakstu vākšana par eitanāzijas legalizāciju Latvijā, taču petīcija vēl joprojām nav savākusi iesniegšanai Saeimā vajadzīgās 10000 balsis.

Ziņu lente
0