Latvijas diplomāti pagodināja Beslanas terorakta upuru piemiņu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasВоздушные шары, запущенные у монумента "В память о жертвах трагедии в Беслане" в Москве, архивное фото
Воздушные шары, запущенные у монумента В память о жертвах трагедии в Беслане в Москве, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā atceras bojāgājušos un cietušos skolas ieņemšanas rezultātā Beslanā 2004. gada 1. septembrī.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Latvijas vēstniecības Krievijā pārstāvji kopā ar citu ES valstu diplomātiem pagodināja Beslanas skolas terorakta upuru piemiņu.

"Necilvēcīgā terorakta Beslanas 1. skolā 15. gadadienā sērojam kopā ar bojāgājušo radiem un draugiem. Atceramies un godājam piemiņu," teikts Latvijas diplomātiskās misijas paziņojumā Facebook.

Diplomāti nolika ziedus pie pieminekļa traģēdijas upuriem Maskavā. RIA Novosti atzīmē, ka ceremonijā piedalījās Eiropas Savienības pārstāvniecības Maskavā vadītāja vietnieks Aļeška Simičs un Austrijas, Bulgārijas, Lielbritānijas, Vācijas, Īrijas, Spānijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, kā arī ASV, Kanādas un Austrālijas vēstniecību diplomāti.

"Mēs sērojam par upuriem un izsakām līdzjūtību tiem, kas Beslanā pazaudēja savus radus un tuviniekus. Terorismam nav vietas nekur pasaulē," teikts ES valdības paziņojumā.

2004. gada 1. septembrī teroristi sagūstīja 1128 cilvēkus un trīs dienu garumā turēja viņus iemīnētā Beslanas 1. skolas sporta zālē. Saskaņā ar oficiālajiem datiem, terorakta rezultātā bojā gāja un no ievainojumiem mira 335 cilvēki, tostarp 318 ķīlnieki, no tiem 186 bija bērni.

Ziņu lente
0