Latvijas prezidents pastāstīja, cik viņam ir naudas un kur viņš to glabā

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88. Президент Латвии Эгилс Левитс
День знаний в Рижской средней школе №88. Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas prezidentam Egilam Levitam pieder vairāki dzīvokļi un zemesgabali Latvijā, viņš īrē dzīvokli Luksemburgā un ir uzkrājis vairāk nekā miljonu eiro.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas prezidenta Egila Levita amatā stāšanās laikā iesniegto valsts amatpersonas ienākumu deklarāciju, viņa uzkrājumu un investīciju dažādos finanšu instrumentos kopsummā pārsniedz miljonu eiro.

Latvijas prezidenta uzkrājumi sastāda 298  015 eiro. No tiem 232 641 eiro atrodas Luminor bankas Latvijas filiālē, savukārt 64 414 eiro – Banque et Caisse d'Epargne de l'Etat bankā (Luksemburga). Vēl 960 eiro valsts vadītājs glabā Francijas bankā Societe Generale.

Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Levita bērni varētu atgriezties Latvijā? Tētis-prezidents sola perspektīvas

Egila Levita ieguldījumu summa dažādos finanšu instrumentos sastāda 884 981 eiro. No tiem 94 997 eiro ieguldīti obligācijās. Četros dažādos investīciju fondos atrodas 245 540 eiro, savukārt "citi ieguldījumi", saskaņā ar deklarācijā norādīto, vērtējami 544 443 eiro apmērā.

Valsts vadītāja īpašumā atrodas divi dzīvokļi Rīgā un viens – Cēsīs. Kā arī divi zemesgabali Mārupes novadā. Tāpat prezidentam pieder divi zemesgabali un viena ēka Engures pagastā. Kopīpašumā viņam pieder vēl viens zemesgabals Rīgā un vēl viens, deklarācijā neprecizēts, nekustamā īpašuma veids. Kā arī Egils Levits īrē dzīvokli Luksemburgā.

Transportlīdzekļu uzskaitē prezidenta īpašumā norādīts 2009. gada Mercedes-Benz automobilis.

Ziņu lente
0