Rīgas policija lej ārā bērnu iegādāto alkoholu

© Unsplash / Mattias DieselПиво в бокалах, архивное фото
Пиво в бокалах, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kontrolpirkumu gaitā iegādāto alkoholu, tabakas izstrādājumus un elektronisko cigarešu šķidrumus iznīcina speciāla komisija.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Par to, kur Rīgas Pašvaldības policija liek alkoholu, kuru pusaudži iegādājas kontrolpirkumu laikā, pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas galvenā inspektora vietas izpildītājs Artjoms Kalacs radio Baltkom ēterā.

Par alkohola un cigarešu pārdošanu nepilngadīgām personām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz sodu gan pārdevējam, gan uzņēmumam. Pirmajā gadījumā sods sastāda 280-350 eiro, otrajā – 700-1400 eiro. Normatīvie akti ļauj atklāt pārkāpumus ar kontrolpirkumu veikšanu, kuros atļauts iesaistīt nepilngadīgos.

Молодые люди на улице - Sputnik Latvija
Nopērc alu un saņem kinobiļeti: Rīgas policija aicina pusaudžus

Policija piesaista kontrolpirkumiem pusaudžus vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kā arī pilngadīgos, kuri līdzinās pusaudžiem.

Kalacs pastāstīja, ka par policijas naudu iegādātās preces pēcāk tiek iznīcinātas.

"Alkohols tiek pirkt par policijas naudu, mēs dodam naudu bērnam, un iznāk, ka prece pieder mums. Tā glabājas seifā, nauda tiek norakstīta, alkohols tiek iznīcināts. Tur ir alkohols, tabakas izstrādājumi, elektronisko cigarešu šķidrumi – to visu iznīcina speciāla komisija. Tiek liets ārā, iespējams, videokameras ieraksta priekšā," pastāstīja Kalacs.

Ziņu lente
0