Šuplinska cer sagatavot skolotājus vien gada laikā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apmācību laikā šajā programmā jaunie pedagogi saņems stipendiju.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Gadu garā pedagogu sagatavošanas programma varētu atrisināt skolotāju trūkuma problēmu, paziņoja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes sēdē, raksta BB.lv.

Jauno pedagogu atlase balstīties uz psiholoģijas testiem, kuri palīdzēs novērtēt viņu iespējas un motivāciju darbam ar bērniem un pusaudžiem. Pēc testa nokārtošanas jaunie pedagogi ķersies klāt savu stundu modelēšanai un noslēgs līgumus ar konkrētām skolām.

Учитель во время урока - Sputnik Latvija
Jaunā mācību gada priekšvakarā skolās trūkst 500 pedagogu

Apmācību laikā šajā programmā jaunie pedagogi saņems stipendiju, tāpat viņiem tiks sniegta mentora palīdzība. Pēc mācību programmas pabeigšanas viņu alga tiks palielināta.

Pieteikumus dalībai jaunajā programmā varēs iesniegt no 2019. gada novembra līdz 2020. gada februārim.

Šobrīd Latvijā par pedagogu iespējams kļūt, ja tiek apgūta 4 gadu bakalaura programma šajā specialitātē vai nomācoties divus gadus, ja ir bakalaura grāds citā specialitātē.

Iepriekš Šuplinska paziņoja, ka pirms jaunā mācību gada sākuma visā Latvijā trūkst aptuveni 500 skolotāju. Saskaņā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta informāciju, Rīgā pirms mācību gada sākuma trūkst 385 skolotāju. Trīs Rīgas skolu direktori šādu lietu stāvokli nosaukuši par "valsts mēroga problēmu".

Ziņu lente
0