Politika

Vladova ieņēmusi vicemēra posteni, Burovs un Bergmanis ievēlēti Rīgas ostas valdē

© Sputnik / Sergey MelkonovЗаседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову
Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes deputāti ārkārtas sēdē 20.augustā ievēlēja otro vicemēru un Rīgas brīvostas valdes locekļus.

RĪGA, 21. augusts — Sputnik. Rīgas domes deputāte no partijas "Saskaņa" Anna Vladova ievēlēta vicemēra postenī. Viņa saņēma 35 balsis. Vadims Baraņņiks saglabājis otrā vicemēra posteni. Tāpat varkar tika ievēlēti Rīgas brīvostas valdes locekļi, vēsta rus.tvnet.lv.

Vladova ir pirmā sieviete Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka postenī 17 gadu laikā. 2002.gadā šo posteni ieņēma Inese Vaidere, partijas "Tēvzemei un Brīvībai" locekle.

В Рижской думе началось совещание фракций Согласие и Честь служить Риге перед голосованием за кресло мэра Риги - Sputnik Latvija
Rīgas mēra vēlēšanas: GKR un "Saskaņa" tomēr nonāca pie kompromisa

Viņas pārziņā būs Rīgas Zooloģiskais dārzs, Rīgas. 1.slimnīca, Rīgas Dzemdību nams, Rīgas 2.slimnīca un Rīgas veselības centrs, kā arī uzņēmumi "Rīgas ūdens", "Rīgas Pilsētbūvnieks" un "Getliņi EKO". Viņa kontrolēs arī Satiksmes un Labklājības departamentu darbu.

Vadims Baraņņiks būs uzņēmumu "Rīgas Centrāltirgus", "Rīgas satiksme" un "Rīgas namu pārvaldnieks"kapitāla turētājs, kā arī uzraudzīs Pilsētas attīstības departamenta darbu.

Rīgas mērs Oļegs Burovs būs atbildīgs par Mājokļu un vides departamentu, Izglītības, kultūras un sporta, Finanšu, Īpašumu departamentiem, kā arī uzņēmumiem "Rīgas meži", "Rīgas nami" un citiem uzņēmumiem ar pašvaldības kapitālu.

Anna Vladova pēc izglītības ir angļu valodas filoloģe. No 2002.gada – Rīgas 80.vidusskolas direktore, 2013.gadā tika ievēlēta domē no "Saskaņas/GKR" saraksta, otro reizi ievēlēta 2017.gadā. Strādā partijas "Saskaņa" valdē.

Iepriekš vēstīts, ka pēc jaunā gada vēl vienu vicemēra posteni varētu saņemt frakcija "Saskaņa" (ja tā kandidātam, deputātam Sandrim Bergmanim izdosies pārliecināt kolēģus no citām partijām atbalstīt viņa iecelšanu).

Rīgas osta

Rīgas mērs Oļegs Burovs un deputāts Sandris Bergmanis (GKR) vakar domes ārkārtas sēdē tika ievēlēti Rīgas ostas valdē.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
"Neatkarīgo" deputātu četrinieks parakstīja sadarbības līgumu ar GKR

Par viņu iecelšanu nobalsoja 35 deputāti, bet opozīcija asi kritizēja izmaiņas valdes sastāvā.

Izmaiņas ostas valdē bija nepieciešamas, ņemot vērā to, ka līdzšinējie valdes locekļi – Nils Ušakovs ("Saskaņa") un Andris Ameriks (GKR) – atstāja amatus pēc ievēlēšanas Eiropas Parlamentā.

Ostas valdē strādā astoņas amatpersonas – četri pašvaldības pārstāvji un četri valdības pārstāvji.

Rīgas domi ostas valdē tagad pārstāv Oļegs Burovs, Sandris Bergmanis, neatkarīgais deputāts Vadims Baraņņiks un Mihails Kameņeckis no "Saskaņas".

Ministru kabinetu pārstāv Baiba Bāne, Džineta Innusa, Pāvels Rebenoks un Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps

Ziņu lente
0