Latvijas iedzīvotājiem atkal radušās problēmas ar naudu

© Sputnik / Oksana DzadanОсенняя Рига
Осенняя Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji, kuri piedalās SKDS aptaujā, nemainīgi uzskata, ka pirmām kārtām jārisina ekonomikas problēmas.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. SKDS kompānijas veiktā aptauja liecina, ka galvenā Latvijas problēma ir tās ekonomika, vēsta Tvnet.lv.

Aptaujas būtība bija tajā, lai respondents atbildētu uz jautājumu: kāda problēma Latvijā prasa tūlītēju risinājumu – morāla vai ekonomikas problēma.

Евро - Sputnik Latvija
Naudas tik daudz, kā malkas aiz pirts: Latvijā aizmētājies Eiropas miljards

Lielākā daļa iedzīvotāju (76% aptaujāto) bija vienisprātis, ka pirmām kārtām jārisina ekonomikas problēmas. Tāds pats aptaujas rezultāts bija arī 2018. gadā, savukārt 2009. gadā ekonomikas problēmas par galvenajām nosauca 85% respondenti – tas ir lielākais rādītājs aptaujas vēsturē.

Par prioritāru virzienu, kurš prasa tūlītēju risinājumu, 24% aptaujāto nosauca morāles problēmas. Visvairāk cilvēku atbalstīja šādu viedokli 2001. gadā. Toreiz šo variantu izvēlējās 27% respondentu.

Nesen Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") paziņoja, ka, neraugoties uz to, ka ekonomikas izaugsme kļūs lēnāka, valsts kabata saņem vairāk naudas, nekā agrāk. Nākamā gada valsts budžets pārsniegs desmit miljardus eiro – tas ir augstākais rādītājs vēsturē. Premjers ir pārliecināts, ka sajūta, ka naudas pietrūkst, ir saistīta ar to, ka cilvēki vienmēr grib vairāk.

Ziņu lente
0