Pārāk liela konkurence: tūroperators Itaka aiziet no Latvijas tirgus

© Brian Mann on UnsplashСледы на песке
Следы на песке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu tūroperators, kurš ienāca Latvijas tirgū 2018. gada beigās, netiek galā ar konkurenci un vēlas nostiprināt pozīcijas Lietuvā.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. 2018. gada nogalē Latvijas tirgū ienāca tūrisma operators Itaka, ar jaunu ceļojumu maršrutu piedāvājumiem. Taču tagad tas ir spiests pārtraukt savu darbību Latvijā, par to paziņoja Db.lv, atsaucoties uz "Itaka Latvija" izpilddirektoru Domeniku Milovski.

Pēc Milovska sacītā, šāds lēmums ir saistīts ar situāciju Latvijas tūrisma nozarē. Milzīgā konkurence un zemais pieprasījums neļauj kompānijai veikt pilnvērtīgu un ienesīgu biznesu. Izpilddirektors norādīja, ka divu jaunu lielu tirgus dalībnieku parādīšanās tūrisma nozarē būtiski ietekmēja spēku izkārtojumu, sākās asa cenu konkurence. Šāds stāvoklis ir ļoti izdevīgs klientiem, bet ne kompānijām.

Doma baznīcas tornis un sv. Pētera baznīca, Vecpilsētas ainava - Sputnik Latvija
Droši, taču neinteresanti: Latvijas tūrisma potenciāls ir novērtēts zemu

"Viss norāda uz to, ka nākamajā sezonā situācija nemainīsies. Un tas nozīmē šīs neveselīgās situācijas kāpumu. Tādēļ mēs pieņēmām lēmumu apturēt darbību," noslēgumā sacīja Milovskis.

Visa kompānijas Itaka uzmanība šobrīd ir virzīta uz Lietuvas patērētājiem. Operatoru skaits Lietuvas tirgū ir daudz zemāks, nekā Latvijā, savukārt Itaka zīmols jau ir zināms vairāk nekā 10 gadus, kas izdevīgi izceļ kompāniju pārējo vidū.

Taču kompānija nezaudē cerību drīzumā atgriezties arī Latvijas tirgū. Pēc Milovska sacītā, šobrīd Itaka turpinās sadarbību ar Latvijas aģentiem uz Lietuvas piedāvājumu pamata, savukārt nākotnē cer atgriezties Latvijā kā pilntiesīgs tirgus dalībnieks.

Sakarā ar jau iegādātajiem ceļojumiem izpilddirektors iedrošina, ka raizēm nav pamata. Visas saistības klientu priekšā tiks izpildītas. Atlantic Travel, "Itaka Latvija" reģionālais pārstāvis, turpinās pārstāvēt Lietuvas un Polijas Itaka produktu Latvijas tirgū.

Ziņu lente
0