Skaidrās naudas medības pie robežām budžetam izmaksās 850 tūkstošus eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов
Служба госдоходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunās grupas darbiniekiem, kuri nodarbosies ar skaidrās naudas kontroli uz Latvijas robežām, atvēlēti simt tūkstoši eiro tikai apģērbam vien.

RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Izdevumi, kas nepieciešami skaidrās naudas kontroles vienības izveidei darbam uz Latvijas robežām, šogad pārsniegs 850 tūkstošus eiro. VID sastādīto tāmi internetā publicējis Saeimas deputāts Aldis Gobzlems.

Likums, kas stājies spēkā šī gada 1.jūlijā, paredz: cilvēkam, kas šķērso Latvijas robežu (gan ārējo, gan iekšējo, ar ES valstīm), ir jādeklarē skaidrā nauda, ja tās summa pārsniedz 10 tūkstošus eiro. Ja deklarācija aizpildīta kļūdaini vai cilvēks centies slēpt naudu, atrastie līdzekļi tiks konfiscēti, par pārkāpumu paredzēta administratīva vai pat kriminālatbildība. Starp citu, VID darviniekie var pieprasīt deklarēt naudu neatkarīgi no summas un "aizdomu gadījumā" cilvēku pārmeklēt.

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
VID turpina sodīt Latvijas iedzīvotājus par mašīnu iegādi ārvalstīs par skaidru naudu

Kontroli uz robežām veiks Valsts ieņēmumu dienestā izveidota grupa. Dokuments liecina, ka tajā būs 50 darbinieki. Tāme liecina, ka viņu vajadzībām no budžeta šogad būs nepieciešami 853 tūkstoši eiro. 50 apģērba komplektu iegādei tiks atvēlēta summa 100 tūkstošu eiro apmērā.

Grūti pateikt, kāds apģērbs paredzēts VID inspektoriem. Piemēram, pat apģērba komplekti burāšanai atklātā okeānā, ko iespējams izmantot no -20 līdz +50 grādu temperatūras un 60-70 m/s stipra vēja apstākļos, izmaksā uz pusi lētāk.

Līdzīga ir arī situācija ar apģērbu karavīriem vai policistiem.

Diezin vai VID darbiniekiem nāksies strādāt apstākļos, kādiem paredzēts šāds apģērbs.

Izdevumu garajā sarakstā ir arī citi punkti. Vairāk nekā 45 tūkstošus eiro gadā izmaksās katra darbinieka apmācība, 195 tūkstošus – 50 jaunas rācijas. Tāmē ir arī 17 galda lampas, trīs dīvāni, žurnālu galdiņš, 50 mobilie tālruņi (to iegādei atvēlēti mazliet vairāk nekā 8 tūkstoši eiro), 12 transporta līdzekļu noma (7100 eiro). Ir arī citi izdevumi. Binokļi, galdi pārbaudēm, trafarēti transporta līdzekļi – tas viss atspoguļots detalizētajā tāmē.

депутат Сейма Гунар Кутрис - Sputnik Latvija
Bijušais Satversmes tiesas vadītājs: Latvija pārvēršas par policejisku valsti

(Atgādināsim, ka šogad grupa strādā no 1.jūlija, tātad nākamā gada budžetā kopējā izdevumu summa, iespējams, būs daudz lielāka).

"Lasiet paši un vērtējiet, cik efektīvi šāda skaidras naudas tvarstītāju brigāde ir pret budžeta ieguvumu. Vai Latvijā dēļ šīm pozīcijām budžets palielināsies par miljardu vai simts miljoniem?" retoriskus jautājumus savā publikācijā uzdeva deputāts Aldis Gobzems.

Ziņu lente
0