airBaltic lidmašīnu izkrāsoja Lietuvas karoga krāsās

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Airbus a220-300 авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad lidsabiedrībai airBaltic ir lidmašīnas visu Baltijas valstu karogu krāsās.

RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Sakarā ar augošo Latvijas lidsabiedrības airBaltic pakalpojumu pieprasījumu Lietuvā aviokompānija izveidojusi īpašu lidmašīnas Airbus A220-300 ar reģistrācijas numuru YL-CSK livreju – tā iekrāsota Lietuvas karoga krāsās un  nosaukta par godu Lietuvas galvaspilsētai Viļņai, vēsta airBaltic mājaslapa.

2019. gada pirmajos sešos mēnešos airBaltic Lietuvas maršrutos pārvedis vairāk nekā 240 tūkstošus pasažieru. Salīdzinot ar attiecīgu periodu pērn, lidsabiedrība pārvedusi par 20% vairāk Lietuvas pasažieru sava tīkla maršrutos Eiropā, Skandināvijā, Krievijā, NVS valstīs un Tuvajos Austrumos.

Ziemas sezonai sākoties airBaltic izvietos Viļņā arī vienu no savām jaunajām lidmašīnām Airbus A220-300, lai uzlabotu augošā galamērķu skaita apkalpošanu, kuri tiek piedāvāti Lietuvas pasažieriem.

"Mēs esam lepni nodrošināt labāko savienojamību uz un no Baltijas valstīm. Šobrīd mēs no Baltijas valstīm piedāvājam tiešos lidojumus vairāk nekā 80 maršrutos. Mums rūp Baltijas valstis un mēs turpināsim airBaltic ilgtspējīgās izaugsmes ceļu, palīdzot veicināt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas attīstību. airBaltic komanda ir priecīga Lietuvas pasažieriem prezentēt šo jauno, īpašo lidmašīnas krāsojumu. Tagad visu trīs Baltijas valstu karogu krāsas lepni plīvos virs mūsu galvām augstu gaisā," norādīja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

"Lai radītu šo mākslas darbu, 15 profesionāli krāsotāji strādāja 1000 stundas. Kopumā krāsošanā tika izmantoti 250 litri grunts, krāsas un lakas, krāsotā slāņa biezumam veidojot 120 mikronu, jeb 0,12 mm," pastāstīja darbu izpildītāja kompānijas Magnetic MRO operāciju vadītājs Kaspars Podiņš.

Analoģiska lidmašīna Igaunijas karoga krāsās tika prezentēta publikai jūnija beigās. Airbus A220-300 ar reģistrācijas numuru YL-CSJ tika nosaukta Igaunijas galvaspilsētas vārdā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs norādīja, ka tagad airBaltic ir lidmašīnas visu Baltijas valstu karogu krāsās.

Atzīmēsim, ka pēc tam, kad lidsabiedrība iekrāsoja savu lidmašīnu Latvijas karoga krāsās par godu valsts neatkarības simtgadei, sabiedrība to kritizēja – daudzi apgalvoja, ka attēls uz borta drīzāk atgādina Austrijas karogu.

Ziņu lente
0