Uzdzēra klāt sēnēm metilspirtu: Bauskas novadā miruši trīs cilvēki

© Sputnik / Sergey MelkonovЕмкость для хранения спирта
Емкость для хранения спирта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brunavas pagasta iedzīvotājs paņēma darbavietā metilspirta pudeli un pacienāja kaimiņus.

RĪGA, 8. augusts – Sputnik. Bauskas novadā, pēc provizoriskiem datiem saindēšanās ar metanolu rezultātā miruši trīs cilvēki, vēsta Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

No rīta, 1. augustā, kādā no Brunavas pagasta privātmājām policija atrada divu vīriešu līķus bez redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Pēcāk noskaidrojās, ka 29. jūlijā no šīs pašas mājas slimnīcā tika nogādāta sieviete, kura nākamajā dienā nomira.

Veicot notikuma vietas apskati, policisti vīriešu dzīvesvietā atrada svaigas un vārītas sēnes, kā arī divu litru plastmasas pudeli ar nezināmu šķidrumu.

Tika domāts, ka cilvēki varēja saindēties ar sēnēm, taču pēc tam tika saņemts eksperta slēdziens, ka plastmasas pudelē atrodas metanols (metilspirts), kurš, acīmredzot, arī kļuva par cilvēku nāves iemeslu.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka šo šķidrumu viens no vīriešiem bez atļaujas paņēma savā darbavietā, kur tiek ražota biodīzeļdegviela.

Patlaban policija turpina izmeklēšanu, nozīmētas tiesas medicīnas ekspertīzes. Plašākus komentārus izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nesniedz.

Pēc garšas un smaržas metilspirtu nevar atšķirt no etilspirta, taču tas ir ārkārtīgi toksisks un spēj izraisīt aklumu un pat novest pie cilvēka nāves. Ir zināmi masveida saindēšanās ar metanolu gadījumi, kurš bija nelegālā alkohola sastāvā.

Ziņu lente
0