"Politiskie konkurenti uzsūtīja": pie stūres dzērumā pieķertā ierēdne turpina strādāt

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz sabiedrisko rezonansi un ētikas normām, Dagdas domes priekšsēdētāja vietniece turpina turēties pie sava krēsla.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Pērnā gada rudenī policisti aizturēja Dagdas novada domes priekšsēdētāja vietnieci Sandru Viškuri un Finanšu nodaļas vadītāju Ēriku Čaplinski par braukšanu alkohola reibumā.

Notikums izraisīja lielu rezonansi sabiedrībā. Čaplinskis pametis darbu, bet Viškure joprojām saglabā savu amatu un negrasās no tā atteikties, pastāstīja raidījums Bez Tabu.

Pati par sevi

Augsta līmeņa Dagdas domes ierēdņu mašīnas apturēja pēc kolēģa jubilejas svinībām. Čaplinskis nākamajā dienā paņēma slimības lapu. Domes opozīcija centās nocelt Viškuri no vicemēra amata, taču balsojuma laikā ārkārtas sēdē vairākums nobalsoja pret atstādināšanu.

Saeimas deputāte no Saskaņas partijas Jeļena Lazareva - Sputnik Latvija
Saeimas deputāti notrieca mašīna: noziedznieks aizbēga, taču pazaudēja valsts numurzīmi

Balsojumā piedalījās ne vien pati Sandra Viškure, bet arī viņas vīrs, arī Dagdas domes deputāts Anatols Viškurs. Tieši viņu balsīm bija izšķirošā nozīme.

Uz jautājumu par to, vai tas bija ētiski pašai Viškurei un viņas vīram piedalīties balsojumā par viņas atstādināšanu, sieviete atbildēja: "Ētika ir ētika, bet tas bija atļauts."

Izrādījās, ka Ēriks Čaplinskis uzrakstīja atlūgumu jau pērn, savukārt Viškure joprojām ieņem domes priekšsēdētāja vietnieces amatu.

"Viens no darbiniekiem [Ēriks Čaplinskis] ir uzrakstījis atlūgumu, otrs [Sandra Viškure] – strādā. [Čaplinskis] devās prom pats pēc savas gribas. Varbūt arī uz pārdzīvojumu fona. Viņu neviens nespieda rakstīt atlūgumu, viņš varēja strādāt. Viņš skaidroja, ka viņam saasinājies veselības stāvoklis," paskaidroja domes priekšsēdētājs Aivars Trūlis.

Vara svarīgāka par ētiku?

Sandra Viškure joprojām neuzskata, ka palikt tajā pašā amatā viņai ir neētiski.

Viņa norāda, ka samaksājusi naudas sodu par braukšanu alkohola reibumā un uz gadu šķīrās no vadītāja tiesībām.

Alkohola satura tests - Sputnik Latvija
Iecerēts aizliegt autovadītājiem Latvijā lietot alkoholu ceļu policista acu priekšā

"Es vairs nebraucu, tagad visi ar lupu skatās. Es nenoliedzu nevienu savu darbību, ko esmu izdarījusi. Kādreiz tās ir muļķīgas, kādreiz pareizas. Pēc katras darbības izdarām secinājumus. Ļoti daudzi man nāca klāt un izteica līdzjūtību, arī nosodījums vienmēr ir," norādīja ierēdne.

Viškure nožēlo izdarīto, taču ir pārliecināta, ka tovakar policiju viņai un Čaplinskim uzsūtīja politiskie konkurenti.

"Es netaisos rakstīt atlūgumu," uzsvēra ierēdne.

Savukārt paši Dagdas iedzīvotāji, ar kuriem izdevās aprunāties žurnālistiem, uzskata, ka pašvaldības ierēdņiem ir jārāda iedzīvotājiem piemērs, un tiem, kas pieķerts alkohola reibumā pie stūres, jāaiziet no darba.

Ziņu lente
0