Pakaļdzīšanās un avārijas video Jelgavā: policistam teju norāva roku

© Foto : Valsts PolicijaПолицейская машина в Латвии
Полицейская машина в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pakaļdzīšanās pēc iereibuša vadītāja un spēcīga avārija, līdzīgi GTA: policistu pakaļdzīšanās video Jelgavā, kuru nofilmēja video reģistrators, parādījies YouTube vietnē.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Valsts policija publicējusi YouTube vietnē pakaļdzīšanās videoierakstu pēc iereibušā vadītāja Jelgavā.

Incidents, kura laikā policists teju palika bez rokas, notika no rīta, 21. jūlijā. Policija uzmanību piesaistīja aizdomīgs sarkans Audi.

Mašīna apstājās krustojumā, kur dega sarkanā luksofora gaisma. Policists piegāja pie vadītāja, lai noskaidrotu, kas notiek.

Vadītājs nolaida lejā stiklu un pat sāka runāt ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvi. Policists, spriežot pēc visa, palūdza vadītāju uzrādīt dokumentus. Viņš pastiepa roku automobiļa salonā, taču pēkšņi iedegās zaļā gaisma, un mašīna burtiski aiztraucās uz priekšu. Kārtības sargs pēc inerces saķēra ar roku automobili, cenšoties to noturēt, taču sarkanais Audi pat nedomāja apstāties.

Arī policists ātri saprata, kas ir jādara. Viņš metās uz savu mašīnu, ieslēdza gaismas signālus, un sākās pakaļdzīšanās.

Audi vadītājs nesās pilnā ātrumā, kā pasaulslavenā GTA datorspēlē. Policisti neatpalika. Taču sarkanā mašīna lidoja pilnā sparā, apdraudot visus pārējos satiksmes dalībniekus, pārkāpjot visus iespējamos noteikumus, sākot ar ātruma ierobežojumu un beidzot ar braukšanu zem sarkanās luksofora gaismas.

Policisti dzinās pakaļ Audi, kamēr mašīnas vadītājs nezaudēja kontroli pār automobili. Audi lielā ātrumā izlidoja no braucamās daļas pāri apmalei un ietriecās ceļa zīmē un luktura stabā. Mašīnu sagrozīja, un tā beidzot apstājās. Pakaļdzīšanās beidzās.

Par laimi, neviens necieta. Taču, kā noskaidrojās, Audi vadītājs – 1978. gadā dzimis vīrietis – patiešām bija piedzēries. Viņa asinīs konstatēja 2,44 promiles. Tagad vīrietim draud sods par virkni pārkāpumu. Par braukšanu dzērumā vien viņam draud naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro liels sods. Kā arī šādos gadījumos paredzēts arests no 10 līdz 15 diennaktīm un tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Taču izņemot sodu par braukšanu dzērumā, pārgalvīgajam vadītājam draud arī sodi par ātruma pārsniegšanu un citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu.

Ziņu lente
0