Ārsta Tihonova lieta: ministre pastāstīja, kā cīnīsies ar nolaidību

© Pixabay / valelopardo Врач
Врач - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stāsts par ārstu, kurš rupji atteicies hospitalizēt pacienti ar insultu, likusi Veselības ministrijai spert soļus.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele iecerējusi veikt insulta vienību auditu un nodrošināt ārstiem reģionos iespēju konsultēties ar mediķiem universitāšu slimnīcās, vēsta LTV.

Операция в клинике - Sputnik Latvija
Latvijas medicīna – viena no labākajām pēcpadomju valstīs

Šādi ministre reaģējusi pēc gadījuma Rēzeknes slimnīcā: ārsts Georgijs Tihonovs rupji atteicās uzņemt pacienti ar insultu. Patlaban Tihonovs ir atstādināts, viņa darbības novērtēs Veselības inspekcija. Šis pats ārsts pirms dažiem gadiem nepieņēma pacientu ar infarktu, un rezultātā vīrietis miris.

Ilze Viņķele atzīmēja, ka šis gadījums norādījis uz vairākām problēmām, arī saistībā ar speciālistu pieejamību reģionos.

"Tas būtu viens no problēmu cēloņiem, jo, ja par ārstu ir atkārtotas sūdzības līdz pat ierosinātām lietām Veselības inspekcijā, tad šādam ārstam nebūtu jāstrādā. Acīmredzot cita viņa vietā nav un slimnīca izvēlējusies šo ārstu paturēt," sacīja politiķe.

Problēmas rada arī tas, ka nav iespējams ātri anulēt ārsta profesionālās darbības sertifikātu, ja pierādīts, ka viņš bijis nolaidīgs un neprofesionāls. Pie šī jautājuma tagad strādā Veselības ministrija un ārstu biedrība.

Операционная в больнице им. Паула Страдиня - Sputnik Latvija
Trūkstošo medicīnas personālu piedāvā piesaistīt Latvijā no Ukrainas un Baltkrievijas

Viņķele pastāstīja arī par skumjajiem rezultātiem, ko demonstrējis Veselības ministrijas veiktais insulta vienību audits.

"Šis gadījums mani ir mudinājis rīkoties sekojoši: darām pēcauditu vēlreiz un kopā ar profesionālām organizācijām meklējam risinājumus," sacīja ministre.

Pēc politiķes domām, vajadzētu attīstīt distancionālās konsultācijas: ja ārstam reģionā ir neskaidrības, viņam būs pieejamas konsultācijas ar universitāšu slimnīcu speciālistiem cauru diennakti visas nedēļas garumā.

Ziņu lente
0