Gaidām karstumu: sinoptiķi par brīvdienu laikapstākļiem Latvijā

© Pixabay / Bru-nOВентилятор
Вентилятор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajās brīvdienās sinoptiķi sola mums karstumu līdz par +33 grādiem, savukārt jau nākamnedēļ iespējams krass gaisa temperatūras kritums.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis brīdinājumu par tuvākajās dienās gaidāmo karstuma vilni.

Jau šodien Latvijā ir gaidāma +25…+28 grādu temperatūra (nedaudz vēsāk Kurzemes piekrastē). Mainīgs mākoņu daudzums, vietām ir iespējams lietus.

​Sestdien un svētdien debesis būs skaidras un kļūs vēl karstāk. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, gaiss var iesilt līdz +27…+33 grādiem. Piekrastē būs par pāris grādiem vēsāk. Naktī temperatūra pazemināsies līdz +15…+20 grādiem. Pūtīs vājš ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Taču jaunnedēļ mākoņu daudzums pieaugs un dažviet, lielākoties valsts austrumos, kā arī centrālajos rajonos ir gaidāms lietus, kā arī pērkona negaiss. Pirmdien vēl būs jūtams karstums – dienā gaiss iesils līdz +27…+29 grādiem, taču Vidzemē jau kļūs vēsāks: +20…+24 grādi.

​Naktī uz otrdienu Latvijā ienāks aukstās gaisa masas un kļūs ievērojami vēsāk: dienā gaidāmi vien +15…+23 grādi, savukārt naktī termometra stabiņš var pazemināties līdz pat +5…+7 grādiem. Atsevišķos valsts rajonos uz zāles ir iespējama pat salna. Joprojām dominēs ziemeļu vējš.

Ziņu lente
0