Politika

Nojaukt pieminekļus un pārlatviskot bērnus: nacionālisti uzstādīja nosacījumus Burovam

© Sputnik / Sergey MelkonovОлег Буров
Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā apvienība ir gatava atbalstīt Oļega Burova kandidatūru Rīgas mēra amatam, taču ar virkni nosacījumu; ko šajā sakarā domā pats Burovs.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Vakara, 16. jūlijā, preses konferencē Nacionālās apvienības frakcijas līderis Dainis Locis paziņoja, ka Nacionālais bloks teorētiski ir gatavs stāties koalīcijā ar partiju "Gods kalpot Rīgai" un atbalstīt pilsētas domes priekšsēdētāja vietas izpildītāja Oļega Burova kandidatūru Rīgas mēra amatam, taču ar virkni nosacījumu.

Šo nosacījumu sarakstu partija publicēja Facebook.

Pirmkārt, tā ir visu pirmsskolas izglītības iestāžu pārvešana uz mācībām latviešu valodā. Turklāt partijai "Gods kalpot Rīgai" jāatsakās no sadarbības ar "Saskaņu" un jāizbeidz visa veida sakari ar šo politisko spēku.

Nacionālais bloks pieprasa atjaunot Rīgas domes Revīzijas komisijas darbu. Tāpat "Gods kalpot Rīgai" jābūt atvērtai pārrunām par "padomju varu slavināšanas objektu" demontāžu.

Tā ir politiskā retorika

Oļegs Burovs jau ir komentējis šo Nacionālā bloka paziņojumu intervijā Latvijas Radio 4. Par nosacījumiem viņš ir zinājis arī iepriekš, jo veica pārrunas ar šo frakciju.

"Es nekomentēšu to, kas tagad notika preses konferencē. Tā ir politiskā retorika, es nevēlos šajā sakarā nedz paust sašutumu, nedz satraukties. Tās vispār ir neapspriežamas tēmas. Mēs neesam gatavi šobrīd veidot koalīciju bez "Saskaņas"," uzsvēra Burovs.

Viņš pateica, ka viņa partija saskata koalīciju ar "Saskaņu", un uzskata, ka tai varētu pievienoties četri deputāti, kuri iepriekš sastāvēja šajā partijā, savukārt tas, kāpēc viņus izdzina, - tā ir viņu iekšējā darīšana.

Председатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Burovs: Rīgā iestājusies politiskā un ekonomiskā krīze

"Visiem ir jānomierinās, jānoliek malā savas ambīcijas un kopā mierīgi jānostrādā līdz galam. Un jau pēc tam vēlētāji novērtēs to, kam bija taisnība un kas bija vainīgs," uzskata Oļegs Burovs.

Tāpat viņš neizslēdz, ka valdošajai koalīcijai varētu pievienoties arī bijušie Jaunās konservatīvās partijas deputāti.

Burovs komentēja arī to, ka Rīgas domē jau ir septiņi neatkarīgie deputāti. Viņš uzskata, ka šie deputāti nebūt nav neatkarīgi, bet kā reizi atkarīgi, jo viņi ir atkarīgi no veselas faktoru virknes, viņiem nav sava elektorāta un viņiem ir jāparāda sevi, kaut kā sevi jāpozicionē. Tādēļ Burovs piedāvā strādāt kopā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Rīgas mēra vēlēšanas ir atliktas līdz augustam. Ja deputāti neizvēlēsies pilsētas mēra kandidatūru līdz 20. augustam, Saeima būs tiesīga atlaist domi.

Ziņu lente
0