"Korupcijai nav vietas ne Latvijā, ne manā dzīvē!": Baiba Broka par kukuļņemšanu

© pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien, 8.jūlijā tika aizturēta Rīgas domes deputāte, Nacionālās apvienības locekle Baiba Broka lietā par kukuļņemšanu 20 tūkstošu eiro apmērā. Viņa pavēstīja, ka ir gatava sadarboties ar izmeklēšanu un atbildēt uz žurnālistu jautājumiem.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Rīgas domes deputāte, no Latvijas universitātes rektora vietas atstādinātā Baiva Broka trešdien, 10.jūlijā tika atlaista no izmeklēšanas izolatora un nekavējoties vērsās pie sabiedrības ar publikāciju savā lapā Facebook.

Savā rakstā Broka atzīmēja, ka pilnībā uzticas tiesībsargājošajām iestādēm, tostarp arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem.

Es uzticos KNAB

"Iepriekšējās diennaktis man pagāja satraukumiem pilnas – arī plašsaziņas līdzekļos parādījusies informācija – jāsaka, ka diezgan nepilnīga un dažādi interpretēta, iespējams, informācijas trūkuma dēļ. Tādēļ vēlos uzrunāt Latvijas sabiedrību, lai kliedētu neskaidrības un sniegtu informāciju par notiekošo," informēja Broka.

Viņa pastāstīja, ka patiešām tika aizturēta, taču ne gluži tā, kā par to stāsta.

Политик Байба Брока - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izņēmumi un noteikumi: kādēļ aizturēja Baibu Broku

"Aizvakar manā darbavietā Latvijas Universitātē ieradās KNAB darbinieks un veica pārrunas ar mani saistībā ar kādas personas iesniegumu. Atbildot uz jautājumiem, esmu sniegusi visu manā rīcībā esošo informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanas procesā.

Es pilnībā uzticos Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm, tostarp KNAB. KNAB darbinieki bija ļoti profesionāli un cilvēcīgi, bez bravūras un varas apliecināšanas kāres," norādīja Broka.

Politiķe atzīmēja, ka ļoti vēlas "atrisināt šo absurdo situāciju".

"Korupcijai nav vietas Latvijā"

"Esmu par tīru politiku, tīru sportu, valsts pārvaldi un jebkuru valsts vai pašvaldības iestādi, kā arī godprātīgu darbu sabiedrības interesēs. Korupcijai nav vietas ne Latvijā, ne Rīgā, ne manā darbā un dzīvē!" apliecināja par kukuļošanu ierosinātās lietas figurante.

Broka pastāstīja lasītājiem, ka patlaban viņa ir mājās un vēlas apkopot domas, bet piektdien kopā ar advokātiem plāno preses konferenci. Deputāte uzsvēra, ka ir gatava atbildēt uz žurnālistu jautājumiem, lai paskaidrotu situāciju sabiedrībai, taču vienlaikus nāksies ņemt vērā, ka izmeklēšanas interesēs noteikti informācijas neizpaušanas ierobežojumi.

Евро - Sputnik Latvija
Brokas lieta: Biatlona federācijas kukulis, dāsni ziedojumi nacionāļiem un citi aizturētie

Publikācijas noslēgumā politiķe pavēstīja, ka uz laiku atteikusies ieņemt Rīgas domes Nacionālās Apvienības frakcijas priekšsēdētāja vietnieces amatu.

Baiba Broka tika aizturēta pirmdien. KNAB paziņoja, ka birojs saņēmis ziņas par to, ka amatpersona, ieņemot Iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietnieka amatu, iespējams, rīkojusies konkrētu uzņēmēju interesēs. Izmeklēšanas versija liecina, ka amatpersona, pēc iepriekšejas vienošanās, pieņēmusi uzņēmēju kukuli, kas noformēts kā ziedojums kādai biedrībai. Domājamā kukuļa summa sastāda vismaz 20 tūkstošus eiro. Līdz ar Broku kukuļošanas lietā aizturēti uzņēmēji Ivars Millers un Guntis Ravis. Trešdien visi tika atbrīvoti no Valsts policijas izolatora Čiekurkalnā.

Ziņu lente
0