"Aizvainojošs izsmiekls": kareive stāsta, kam NATO vajadzīgi karavīri no Baltijas valstīm

© Photo из личного архива Виктории ЛеграновойЭксперт по безопасности Виктория Легранова
Эксперт по безопасности Виктория Легранова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karavīriem no Baltijas valstīm ir slikta izglītība un nav atbilstošas sagatavotībasm tāpēc viņu uzdevums NATO ir atnākt un padot, pastāstīja speciāliste starptautiskās drošības jautājumos Viktorija Legranova.

RĪGA, 11. jūlijs – Sputnik. Svētdien, 7.jūlijā Lietuva nosūtīja septiņus sakarniekus uz Irāku. Tādējādi valsts ir gandrīz divkāršojusi savu ieguldījumu NATO starptautiskajā misijā Tuvajos Austrumos, vēsta Lrt.lt.

Lietuviešu kareivji pavadīs Irākā sešus mēnešus. Viņi dienēs NATO sakaru bataljonā.

Lietuvas Aizsardzības ministrijas pārstāvji paskaidroja, ka viņi pildīs uzdevumus starptautiskās operācijas ietvaros Irākā NATO vadībā.

Канадский солдат - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kanādas karavīriem Latvijā ir nepieciešams frizieris. Vietējos lūdzam netraucēt

Bijusī ASV armijas kareive, speciāliste starptautiskās drošības jautājumos Viktorija Legranova pastāstīja, ar ko patiesībā NATO bataljonos nodarbojas karavīri no Baltijas valstīm.

Legranova atgādināja, ka NATO valstu kareivjiem ir jāpiedalās koalīcijas pasākumos, taču karavīri no Baltijas valstīm netiek iesaistīti nopietnās operācijās.

"Pārsvarā tā ir apsardzes funkcija, darbs noliktavu apsardzē vai loģistikas jomā, nodrošina sakarus. Neesmu redzējusi nevienu karavīru no Baltijas valstīm, kurš strādātu operatīvās izlūkošanas vai speciālo kaujas pasākumu ietvaros. Izdalīt bukletus, atnest kaut ko, izkraut ūdeni, izdalīt humāno palīdzību. Faktiski pastāv tāds aizvainojošs izsmiekls pret Baltijas valstīm. Viņus tur neuzskata par savējiem," teica Legranova.

Легранова: военных из стран Балтии НАТО не берет ни в разведку, ни в бой
Ziņu lente
0