Politika

Saeimas deputāts: Kariņa kabinetu interesē SDG un Rail Baltica, nevis "latviska Latvija"

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryНаурис Пунтулис и Кришьянис Кариньш
Наурис Пунтулис и Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu nacionālistiem augstos amatos ir jānovērš vēlētāju uzmanība no ekonomisko plūsmu vērienīgās pārdales valstī, ir pārliecināts deputāts Nikolajs Kabanovs.

RĪGA, 11. jūlijs — Sputnik. Jaunā kultūras ministra Naura Puntuļa rusofobie izteikumi ir populistisks gājiens, uzskata Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs.

"Puntulim vajadzēja ar kaut ko sākt, un viņš centās tādējādi veidot savu saziņu ar elektorātu," paskaidroja Kabanovs intervijā Sputnik Latvija un atgādināja, ka jaunais kultūras ministrs nekad nav bijis ievēlēts Saeimā – viņš bijis tikai pašvaldības deputāts.

Шествие легионеров в Риге 16 марта 2019 - Sputnik Latvija
Nelieniet pie krieviem: deputāts pabrīdināja jauno ministru un atgādināja par Ukrainu

Nikolajs Kabanovs uzskata, ka "Saskaņas" funkcija Saeimā opozīcijas frakcijas lomā ir reaģēt un atklāt pretargumentus diskusijā ar tādiem politķiem.

Pie tam deputāts nevarēja prognozēt, ko Latvijas krieviem nozīmē ar nacionālistiskajiem izteikumiem pazīstamā Naura Puntuļa un Egila Levita iecelšana augstajos amatos.

"Mūsu uzdevums – aizstāvēt status quo un pēc iespējas plašāk izmantot savas tiesības, ko garantē Satversme.

Radoši pielietojot jau esošos likumus, mēs varam radīt šeit normālus dzīves apstākļus krievu mazākumtautībai," ir pārliecināts Kabanovs.

Deputāts atgādināja, ka bieži vien pat minimāli grozījumi likumos prasa mēnešus, pat gadus, tāpēc vērtību sistēma, ko piedāvā politiķi, pat tik augstu stāvoši, kā Puntulis un Levits, un normatīvie regulējumi – pēc politiķa domām, ir ļoti atšķirīgas lietas.

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Politika
Kariņa 100 dienas: puse Latvijas iedzīvotāju ielikuši Ministru Kabinetam zemāko vērtējumu

"Viņiem nāksies izlīst cauri adatas acij, lai tos likumus pieņemtu, un katra tāda likuma pieņemšana kļūs par papildu pašreklāmu, kas palīdzēs atsevišķiem politiķiem celt popularitāti, bet kopumā kaitēs Latvijas – demokrātiskas Eiropas valsts – imidžam," ir pārliecināts politiķis.

Levita un Puntuļa izteikumus viņš nosauca par "balto troksni", kas raksturīgs periodā, kad norit ekonomisko plūsmu pārbūve valstī par labu kaut kādiem grupējumiem. Šajā gadījumā asi vārdi vajadzīgi, lai radītu melīgas ziņas un novērstu sabiedrības uzmanību.

"Es domāju, ka Kariņa valdības pamats nebūt nav "latviska Latvija", bet gan intereses, teiksim, sašķidrinātās gāzes rūpnīcas celšana vai ar vilcienu iegādi, Rail Baltica būvdarbiem saistītas nianses.

Šie apšaubāmi, daudzus miljonus vērtie projekti ir galvenā ekonomiskā interese, bet visi tie stāsti par "latvisku Latviju" ir vajadzīgi, lai novērstu vēlētāju uzmanību," noslēgumā piebilda Nikolajs Kabanovs.

Iepriekš vēstīts, ka īsi pirms iecelšanas kultūras ministra postenī Nauris Puntulis pavēstīja, ka par savu prioritāro uzdevumu uzskata latviešu identitātes saglabāšanu, un nāca klajā ar vairākiem ierosinājumiem krievu mediju telpas ierobežošanai Latvijā, piemēram, ieteica ieviest nodokli medijiem krievu valodā.

Pirms jaunā ministra kandidatūras apstiprinašanas Nikolajs Kabanovs Saeimas tribīnē kritiski izvērtēja Puntuļa nacionālistiskos izteikumus, norādīja, ka tamlīdzīga pieeja ir arhaiska, un aicināja dziedātāju Puntuli darīt darbu, ko viņš patiešām prot.

Ziņu lente
0