Baraņņiks nosauca četru "Rīgas satiksmes" padomes locekļu vārdus

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийТрамвай в Риге
Трамвай в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas satiksmes" padomi piedāvāja izveidot neatkarīgā auditoru kompānija Ernst&Young.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Rīgas vicemērs, "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks norīkoja četrus cilvēkus uzņēmuma padomes sastāvā.

Padomes amatā norīkoti bijušais SEB bankas valdes priekšsēdētājs Ainārs Ozols, kompānijas ALD Automotive valdes loceklis Andrejs Pančenko, kā arī SIA "Latvijas autoceļu uzturētājs" padomes loceklis Normunds Narvaišs.

Vieta "Rīgas satiksmes" padomē rezervēta arī uzņēmuma pagaidu valdes loceklim Jurim Švanderam, kurš, pēc Baraņņika sacītā, varēs ieņemt šo posteni, kad atteiksies no valdes locekļa amata.

Kopumā Baraņņikam bija jāizvēlas pieci padomes locekļi, taču, pēc viņa domām, piektajam cilvēkam jābūt ar augstāko juridisko izglītību, vēsta BB.lv.

Мэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы - Sputnik Latvija
Ušakovam piemērots aizdomās turamā statuss "Rīgas satiksmes" lietā

Piektā padomes locekļa iecelšanai tiks rīkota vēl viena konkursa atlases kārta. Izraudzītajiem pretendentiem tiks nosūtīti paziņojumi par viņu iecelšanu padomē. Pēc kā desmit dienu laikā padomei būs jāsauc sēde priekšsēdētāja ievēlēšanai.

Baraņņiks uzsvēra, ka visus padomē ieceltos kandidātus viņam piedāvāja pašvaldības izveidotā konkursa komisija.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Oļegs Burovs pastāstīja aģentūrai LETA, ka viņš zina atlasīto kandidātu vārdus un uzskata viņu par piemērotiem darbam šajā padomē.

"Uzskatu, ka, piemēram, Ozols ir ļoti laba izvēle, jo viņam ir pieredze banku vadībā. Arī Švanders, strādājot valdē, ir pierādījis sevi kā profesionāli un padomē jābūt pārstāvim no domes puses. Tāpat izraudzīts ir autotransporta eksperts," sacīja Burovs.

Председатель Комитета городской собственности Рижской думы Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Burovs: Rīgā iestājusies politiskā un ekonomiskā krīze

Pēc Burova domām, lēmums atstāt vienu vietu brīvu arī ir pamatots, jo četri izvirzītie  kandidāti ir ekonomisti un ar praktiskām zināšanām apveltīti, taču ne juristi, taču "cilvēku, kurš specializējas jurisprudencē, tiešām vajadzētu".

Padomes locekļu pienākumos būs vidējā termiņa darba stratēģijas un gada budžeta apstiprināšana, priekšsēdētāja un valdes locekļu ievēlēšana, kā arī kontrole pār to, lai kapitālsabiedrība strādā atbilstoši normatīvajiem aktiem un lēmumiem, kuri tiek pieņemti kapitālsabiedrības locekļu sanāksmē.

"Rīgas satiksmes" padomi piedāvāja izveidot neatkarīgā auditoru kompānija Ernst&Young, kura veica uzņēmuma auditu pēc pērnā gada beigās iesāktā kriminālprocesa.

Ziņu lente
0