Latvijas skolēni joprojām slikti zina matemātiku un fiziku

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasУченик старших классов
Ученик старших классов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas skolu absolventi katru gadu arvien labāk prot svešvalodas un arvien sliktāk – matemātiku, fiziku un citas eksaktās zinātnes.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Skolēnu vidējais rezultāts centralizētajā matemātikas eksāmenā samazinās piekto gadu pēc kārtas, vēsta Jauns.lv  ar atsauci uz Valsts izglītības satura centra datiem.

Pēdējo desmit gadu laikā augstāko vidējo matemātikas eksāmena rezultātu – 43,6% – skolēni uzrādīja 2015. gadā. Šajā mācību gadā skolēnu vidējais rezultāts matemātikas eksāmenā sastādīja 32,7%, savukārt 226 skolēni vispār nespēja nokārtot eksāmenu.

Председатель правления Русского общества в Латвии Татьяна Фаворская - Sputnik Latvija
Favorska: latviešu bērniem piešķīra privilēģijas izglītībā

Sliktāko rezultātu šajā desmitgadē šogad skolu audzēkņi uzrādīja arī fizikas eksāmenā, kur vidējais rezultāts sastādīja 37,5%.

Skolēnu ķīmijas eksāmenu rezultāti pēdējo desmit gadu laikā bijuši ļoti nestabili. Šogad fiksētais 62,8% rezultāts ir par 1,3% augstāks, nekā pērn, savukārt labāko rezultātu ķīmijas eksāmenā skolēni uzrādīja 2015. gadā, kad tas sastādīja 65,6%.

Skolēnu vidējais rezultāts bioloģijas eksāmenā turpināja samazināties arī šogad, sasniedzot 57,1%, kas ir otrs vājākais rezultāts pēdējo 10 gadu laikā.

Vidējais rezultāts angļu valodas eksāmenā, kurš sastādīja 62,7%, šogad, tieši pretēji, izrādījās augstākais pēdējo 10 gadu laikā. Arī krievu valodas eksāmenā skolēni spēja sasniegt pēdējo desmit gadu labāko rezultātu – 74,4%, kas ir par 4,1% vairāk, nekā pērn.

Šogad uzlabojies audzēkņu vidējais rezultāts franču valodas eksāmenā – tas sastādīja 69,1% un atgriezās 2014. gada līmenī. Līdzīga situācija izveidojusies arī vācu valodas eksāmenā – vidējais rezultātu līmenis šeit sastādījis 71,9%.

Сауна  - Sputnik Latvija
Ejiet uz pirti: Alojas skolai nāksies rīkot stundas dušu telpās

Vidējais skolēnu rezultāts Vēstures eksāmenā sastādīja 41,3%, paceļoties pēc kārtējā kritiena pērn.

Vidējais audzēkņu rezultāts latviešu valodas eksāmenā sastādīja 49,9%, kas ir par 2,7% zemāk, nekā pērn. Labākais vidējais rezultāts latviešu valodas eksāmenā pēdējo 10 gadu laikā bija 55,72%.

Ja skolēns nav apmierināts ar centralizētajā eksāmenā iegūto rezultātu, mēneša laikā pēc sertifikāta saņemšanas Administratīvā procesa likumā noteiktā kārtībā viņš ir tiesīgs uzrakstīt Valsts izglītības satura centram adresētu iesniegumu ar lūgumu pārskatīt viņa rezultātu. Valsts izglītības satura centra Apelāciju komisija mēneša laikā izskatīs šo pieteikumu un pieņems lēmumu par vērtējuma izmainīšanu, ja tam būs pamats.

Ziņu lente
0