Politika

Saeima apstiprinājusi Puntuli kultūras ministra amatā

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryКришьянис Кариньш и Наурис Пунтулис
Кришьянис Кариньш и Наурис Пунтулис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Daces Melbārdes aizbraukšanas uz Briseli viņas ministra krēsls ticis Naurim Puntulim, savukārt mandāts – Jānim Iesalniekam.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Saeima vakar ārkārtas sēdē apstiprināja Naura Puntuļa (Nacionālā apvienība) iecelšanu kultūras ministra amatā, vēsta TVnet.

Kultūras ministra postenis atbrīvojās, kad šo amatu ieņēmusī Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) tika ievēlēta Eiropas Parlamentā.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš, vēršoties pie deputātiem, norādīja, ka nākamajam kultūras ministram paredzēts atrisināt vairākus uzdevumus, un viens no tiem – izlemt jautājumu par jaunas koncertzāles būvniecības vietu un finansēšanu. Tāpat ministram būs jāvelta nopietna uzmanība Latvijas informatīvās telpas stiprināšanai, sacīja premjers.

Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Politika
Gilis: nacionālisti skries ar pieri sienā, lai padzītu krievus no Latvijas

Par Puntuļa iecelšanu kultūras ministra amatā nobalsoja 63 deputāti, 29 bija pret.

Puntulis savulaik bija rokgrupas "Pērkons" solists, savukārt 90. gados kļuva par Latvijas Nacionālās operas solistu. Viņš vadīja solo dziedāšanas nodaļu Latvijas Mūzikas akadēmijā no 1995. līdz 2000. gadam, viņam ir maģistra grāds vokālā dziedāšanā un pedagoģijā.

Patlaban Puntulis ir Rīgas domes deputāts, un pēc iecelšanas ministra amatā viņa vietu pašvaldībā ieņems pedagogs Jānis Atis Krūmiņš (Nacionālā apvienība).

Tāpat pastāvīgo mandātu izsnieguši Jānim Iesalniekam (Nacionālā apvienība). Šī gada janvāra beigās viņš kļuva par pagaidu Saeimas deputātu, kamēr 13. Saeimā ievēlētā Melbārde izpildīja kultūras ministra pienākumus.

Ņemot vērā to, ka Melbārde paziņoja par deputāta mandāta nolikšanu pēc viņas iecelšanas Eiropas Parlamentā, Iesalnieks saņēma pastāvīgo mandātu. Trīspadsmitajā Saeimā viņš strādā Juridiskajā komisijā un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedēšanas komisijā.

Ziņu lente
0