Šausmīgi skaisti: ventspilniece publicējusi vētras fotogrāfijas

© Sputnik / Михаил Мордасов / Pāriet pie mediju bankasШторм. Иллюстративное фото
Шторм. Иллюстративное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķu solītā vētra Latvijas jūras piekrastē izrādījās aizraujoši skaista: dabas plosīšanās fotogrāfijas izraisīja Facebook lietotāju sajūsmu.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Negaiss un vētra, kura piektdien, 5. jūlijā, sagādāja Latvijai daudz nepatikšanu, izrādījās ļoti gleznaini, vēsta Mixnews.lv.

Iepriekš sinoptiķi brīdināja, ka 5. jūlijā Latvijas piekrastē gaidāma ļoti spēcīga vētra, kura spēj kļūt par katastrofu infrastruktūrai: noskalos solus, tiltiņus, pārģērbšanas kabīnes un pārvietojamās tualetes, kā arī nesīs citus postījumus. Turklāt spēcīgās vētras spēku izjutīs visa Latvija.

Beigās viss izrādījās ne tik baisi. Tiesa, glābēji diennakts laikā saņēma 45 izsaukumus, taču lielākā daļa šo izsaukumu bija saistīta ar nogāztiem kokiem.

Toties solītā vētra izrādījās ļoti gleznaina. Ventspils iedzīvotāja Elīna Emare iemūžināja fotogrāfijās stihijas plosīšanos. Savas lieliskās bildes viņa publicēja Facebook, kas izraisīja lietotāju sajūsmu.

Tāpat par populāriem kļuva vēl vienas Facebook sociālā tīkla lietotājas kadri. Tajos jau ir redzamas stihijas plosīšanās sekas. Labi, ka solus un atkritumu tvertnes neaiznesa tālu jūrā.

Taču, iespējams, visiem tiem, kas nepaguva neko nofotografēt, tuvākajā laikā paradīsies iespēja iegūt skaistus vai šokējošus kadrus. Meteorologi apstiprina, ka ciklons, kurš atnesa vētru Latvijā, aizgājis uz austrumiem, bet tam sekos vēl viens.

Un jaunā ciklona varā Latvija nonāks jau šodien, svētdien, 7. jūlijā. Ciklons atkal atnesīs no rietumiem nokrišņu fronti un spēcīgu vēju. Iespējams spēcīgs pērkona negaiss ar lietusgāzēm un krusu.

Glābēji atgādina, ka savlaicīgi jānostiprina vai jāienes iekštelpās viegli priekšmeti, kuri glabājas uz balkona un pagalmā, jāaizver logi un durvis. Turklāt zem jumta jāizmitina mājlopi un mājdzīvnieki.

Tāpat VUGD iesaka neatstāt automobiļus zem atsevišķi augošiem kokiem, sastatnēm, reklāmas stendiem un elektrības padeves līnijām.

Ja spēcīgs vējš rada postījumus, kuri apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta satiksmi, jāzvana uz operatīvo dienestu vienoto tālruni 112.

Ziņu lente
0