Latvijai uzbrūk ciklons: valstī no jauna gaidāma krusa

© pixabayГрад
Град - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ciklona ietekmi Latvija sajutīs jau tuvākajā laikā: iespējams spēcīgs lietus, pērkona negaiss, spēcīgs vējš un krusa.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Meteorologs Jānis Trallis savā lapā Twitter pastāstīja, ka trešdien un ceturtdien Latvijā gaidāms stiprs lietus un krusa.

"Vēsajā gaisā trešdien un ceturtdien palielināsies varbūtība, ka lielākie gubu mākoņi atnes ne tikai lietusgāzes, bet arī krusu. GFS šobrīd prognozē, ka piektdien Latviju šķērsos aktīvs ciklons un gaidāms stiprs lietus plašā teritorijā," teikts meteorologa publikācijā.

​Global Forecast System (GFS) prognozes liecina, ka līdz ar ciklonu Latvijā ienāks lietavas un spēcīgs vējš. Tā brāzmas vietām sasniegs 17-22 m/sek. Nokrišņu daudzums līdz nedēļas nogalei lielākajā daļā valsts teritorijas sasniedz 20-40 mm. Līdz jūlija vidum daudzos reģionos jau būs sasniegta mēneša nokrišņu norma, informēja Mixnews.lv.

Neiepriecina arī gaisa temperatūra. Tuvākajās dienās gaiss iesils līdz +7...+15 grādiem naktī un +16...+20 grādiem - dienā.

Nāksies gaidīt nākamnedēļu – sinoptiķi sola, ka vietumis temperatūra mazliet pacelsies virs +20 grādiem.

Iepriekš vēstīts, ka, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, Latvijā uz laiku iezagsies rudens. GFS prognozes liecina, ka nākamnedēļ pūtīs spēcīgs rietumu vējš, vietām līs, dienā temperatūra nepārsniegs +20 grādus, bet naktī kritīsies zem +10 grādiem.

Toties citi prognozēšanas modeļi optimistiski demonstrē vājāku ciklona aktivitāti un sausāku, siltāku un mērenāku laiku.

Ziņu lente
0