"Nodevēju ballīte": komponists atteicās piedalīties Levita inaugurācijā

© Sputnik / Sergey MelkonovФестиваль Staro Riga 2018
Фестиваль Staro Riga 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Latvijas prezidenta inaugurāciju uzaicinātos ielūdza bez "otrajām pusēm".

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Slavenais latviešu komponists un klavierspēles mūziķis Zigmārs Liepiņš pauda sašutumu sakarā ar ielūgumu uz jaunievēlētā Latvijas prezidenta inaugurāciju – ceremonijas apmeklēšana paredzēta bez sava partnera.

Savu sašutumu viņš pauda savā Facebook lapā.

"Pagājušajā nedēļā saņēmu uzaicinājumu uz sarīkojumu par godu Egila Levita inaugurācijai. Liels bija man izbrīns, ka tas sūtīts vienai personai – man! Un tā nav bijis nekad. Neesmu protokola speciālists, nepārzinu etiķetes smalkumus, bet to, ka tas ir nepieklājīgi, to zinu gan.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Mazāk nekā trešdaļu iedzīvotāju apmierina Levita ievēlēšana, bet 18% nezina kas viņš ir

Piezvanīju uz prezidenta kanceleju un jautāju kāpēc tā. Atbildēja, lai varētu uzaicināt vairāk viesu! Nodomāju, ka varēja tad aicināt visu tautu uz Daugavmalu. Tas jau būtu tautas prezidenta cienīgi. Tā nu atteicu. Vēlāk izrādījās, ka vairāki mani paziņas saņēmuši tādus pašus ielūgumus vienai personai. Nu ko? Izskatās tā, ka Vējonis sāka savu prezidentūru ar nevainīgo – vispirms jāierauj, Levits ar vecpuišu/vecmeitu (arī man zināmas sievietes aicinātas norādītā dreskodā (!) vienas bez pavadoņa) ballīti.

Ceru, ka prese pasekos līdz un būs kādas fotogrāfijas, jo interesē - cik vīri nodos savas sievas un ies vieni, kā arī cik sievas nodos savus vīrus un ies vienas?!" uzrakstīja Zigmārs Liepiņš.

Daudzi komentētāji atbalstīja komponista sašutumu, citi ieteica nepievērst uzmanību šāda veida ielūgumam un vienalga iet uz pieņemšanu ar sievu.

"Diez vai Prezidenta kanceleja atteiks, ja Zigmārs izteiks vēlēšanos būt ar kundzi inaugurācijas pasākumā. Tas norādījums "vienai personai" manuprāt liecina tikai to, ka var ierasties arī viens un tas netiks uzskatīts par protokola pārkāpumu. Un tas nevar būt aizliegums ierasties ar kundzi un tāpēc arī telefons norādīts, lai precizētu pasākuma norisi. Diemžēl tā ir Latvijas pēdējo diplomātisko pieņemšanu prakse, bet es nekad personiski neesmu sastapies ar atteikumu savai kundzei piedalīties nevienā lūgtā pasākumā. Protams, ka var justies aizvainots, bet tas manuprāt ir elementāri risināms dienas kārtības jautājums. Visu cieņu gan Liepiņam, gan Levitam, gan arī viņu abām jaukajām kundzēm!" ieteica komponistam aktieris Andris Lielais.

Посол Латвии в США Андрис Тейкманис - Sputnik Latvija
Politika
Levita kanceleju vadīs bijušais Latvijas vēstnieks Krievijā

Bijusī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) valdes locekle Gunta Līdaka atbalstīja Liepiņu ar piedāvājumu sarīkot savu ballīti.

"Nu, Tu dod… Taisīsim savu ballīti. Vai maz iemeslu?" atzīmēja Līdaka.

Levita inaugurācija notiks 8. jūlijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā. Prezidenta padomniece Aiva Rozenberga uzsvēra, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēka – "Gaismas pils" – tika izvēlēta inaugurācijas ceremonijai ar savu iemeslu. Pēc Rozenbergas sacītā, šī vieta ir dziļi simboliska.

Prezidenta padomniece pastāstīja, ka inaugurācijā plānots uzaicināt maksimāli plašu iestāžu un sabiedrības pārstāvju loku, un šim mērķim LNB iespējas cenšas izmantot pilnā mērā.

Ziņu lente
0